Så följer du årets största galoppfest från solstolen: ”Häll upp bubblet och ta fram jordgubbar”

Vardagen har förändrats för oss alla denna vår.
Men en sak är säker: andra helgen i juli blir det sport av absoluta toppklass när Svenskt Derby ska avgöras.
Du kan givetvis följa allt hemifrån med #derbyathome.
– Häll upp bubblet och ta fram jordgubbar, säger Anna Thelander, marknadsansvarig på Jägersro Galopp.

Vill du veta mer om galoppen? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook

Jägersro Galopp laddar upp för årets största fest inom galoppsporten då Svenskt Derby ska avgöras söndagen den 12 juli. De allra bästa treåringarna i landet ska göra upp i det prestigefulla och anrika loppet.

– Det här är galoppens blå band, du hamnar i historieböckerna om du lyckas vinna Derbyt. Hästarna har bara en chans i livet att vinna detta och det är när de är tre år. Det här är alla hästägare, tränare och jockeys största dröm, säger Anna Thelander, marknadsansvarig på Jägersro Galopp.

Dagen brukar lockar tusentals besökare till Jägersro Galopp – besökare som vill ta del av festen och sport av yttersta klass.

Men i år flyttar festen hem till åskådarnas vardagsrum och trädgårdar då tävlingarna kommer arrangeras utan publik.

– Nu kan man följa allt som händer på banan i våra sociala medier; Jägersro Galopp och Svensk Galopp och vi har tv-sändning i TV12 och från banan på Atg.se, säger Anna Thelander och fortsätter:

– Det passar perfekt att ta fram jordgubbar och lite bubbel. Kanske fixa en lyxig lunch eller gott fika.

Det blir toppsport under hela dagen och förutom Derbyt får man inte missa superstjärnan I Kirk som blir stor favorit i sprintloppet Zawawi Cup.

–I Kirk är galoppens Usain Bolt, en riktig attraktion.

Inte nog med det, dagen är kryddad med extra miljoner till spelarna då det är dubbeljackpot på Grand Slam 75  hos ATG med 5,4 miljoner extra i potten.

I vanliga fall brukar en stor hattparad anordnas där besökarna tävlar i flera olika kategorier. I år blir det istället en digital hattparad där Ann Wilson, känd jurymedlem i TV4:s Lets Dance, kommer utse vinnarna.

– Vi har två klasser: Bästa hatt och Stiligaste par. Jag kan lova att det är riktigt fina priser till vinnarna. Mellan klockan 11 och 16 på Derbydagen kan du vara med och tävla och Ann Wilson utser vinnarna i de olika kategorierna, säger hon.

Du tävlar genom att ladda upp en bild på dig och din Derbystass eller hatt i Facebookevenemanget för den kategori som du vill tävla i. Du kan endast ladda upp ditt tävlingsbidrag mellan klockan 11.00 och 16.00 på Derbydagen.

– I år rids loppen helt utan publik och vi har strikta restriktioner för att kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Tävlingsarenan är endast en arbetsplats och därmed är det enbart ryttare, tränare, skötare och funktionärer som har tillträde. Inte ens hästägarna kan närvara, vilket förstås är jättetråkigt, men det är av yttersta vikt att vi följer de regler och restriktioner som gäller på grund av coronapandemin. Därför satsar vi extra mycket på det digitala i år, säger Anna.

Vill du veta mer om galoppen? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook

Nästa artikel