Lista: 5 anledningar till varför du ska gå på galopp

Galopp är den fartfyllda sporten som passar för alla.
Oavsett om du gillar att spela, äta gott eller bara umgås med vänner och familj.
Här är 5 anledningar till varför du ska gå på galopp i sommar.

Vill du veta mer om sommarens galoppfester? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook!

Sommaren är galoppens högtid. Under sommarmånaderna avlöser storloppen varandra och mängder av svenskar kommer ut till banorna för att umgås och njuta av sporten. Har du ännu inte besökt en galoppbana i ditt liv är sommaren ett perfekt tillfälle att göra slag i saken.
Här under listar vi 5 anledningar till varför galoppsporten är något för dig!

1. Se världens snabbaste hästras

Det engelska fullblodet, som avlats för galoppsporten i över 400 år, är snabba, atletiska, kraftfulla och uthålliga. Galoppsporten brukar kallas för hästsportens formel 1 då det verkligen går undan i loppen. Medelhastigheten i ett galopplopp är 50 till 60 kilometer per timme! Att se hästarna tillsammans med jockeys göra upp på banan är en häftig upplevelse som bara måste upplevas på plats. Bara att höra ljudet från hovarna när fältet passerar publiken är en mäktig känsla.

2. Njut av god mat och dryck

På galoppbanan finns det något för alla smaker. På huvudstadsbanan Bro Park utanför Stockholm är det systrarna Ulrika och Carina Brydling som står för maten. Deras brunchbuffé, med fokus på lokala och ekologiska råvaror, hyllas av besökare.
Vill man ta något lättare finns flera food trucks att välja mellan. När du besöker Göteborg Galopp eller Strömsholm kan du med fördel ta med dig filten och picknickkorgen och slå dig ner i gräset. På området finns dessutom en kiosk och flera food trucks där du kan köpa något gott.
På galoppbanan i Malmö, Jägersro Galopp, finns ett flertal restauranger att välja mellan. Här finns Malmös största restaurang, Stora restaurangen, med 850 platser och gästerna sitter som vid en bio för att kunna se allt som händer i loppen.

Missa inte ALLT som händer inom galoppen i sommar – klicka här och börja följ Svensk Galopp på Facebook

3. Satsa på din favorit

Öka spänningen genom att lägga en peng på en häst som du tror lite extra på. Med lite tur kanske du kanske gå hem med en vinst i fickan. På plats på banan finns även spelexperter som du kan fråga om tips. Eller varför inte kika in på den nya galoppsajten Galopptips.se för de senaste speltipsen och nyheterna från galoppsportens värld?

4. Umgås med familj och vänner

Att gå på galopp är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj. På galoppbanan finns något för både stora och små. Under större tävlingsdagar finns det möjlighet för barnen att prova ponnyridning, klappa djur, hoppa hoppborg eller testa ansiktsmålning. Dessutom är alla hundar välkomna på galoppbanan, så länge hunden hålls kopplad.

5. Gläns med den snyggaste hatten

Galoppbesökarna är kända för att gärna ta på sig en snygg hatt när de allra viktigaste galopploppen ska avgöras. Vid sommarens tre största galoppfester arrangeras dessutom hattparader och alla är välkomna att delta. Barnen har ofta sin egen klass och på Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm går det dessutom att tävla med sin hund i klassen ”Match your dog”. I år blir det hattparader på Nationaldagsgaloppen på Gärdet den 6 juni, Super Sunday på Bro Park utanför Stockholm den 16 juni samt vid Svenskt Derby den 14 juli på Jägersro Galopp.

Vill du veta mer om sommarens galoppfester? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook!

Nästa artikel