Här är sommarens galoppfester – för hela familjen

Ta med familjen på en annorlunda upplevelse i sommar: Boka in en familjedag på galoppbanan.
Upplev farten, spänningen och den fantastiska stämningen.
Nationaldagsgaloppen på Gärdet är en tradition som etablerat sig i Stockholm –  men det finns många andra galoppfester. Här är fyra tävlingar du inte får missa.

Vill du veta mer om sommarens galoppfester? Klicka här och följ Svensk Galopp!

Var med på Sveriges största picknick på Strömsholm

Kapplöpningstävlingen Grand National på Strömsholm brukar kallas Sveriges största picknick. På området finns flera härliga platser där man kan duka upp sin fikakorg.
Här finns även en kiosk och matservering för dem som önskar. Festligheterna på Strömsholm brukar locka 4 000 personer. För barnen finns det bland annat ansiktsmålning och ponnyridning. Under tävlingsdagen avgörs löpningar med fullblod, arabhästar och ponnyer. Själva huvudnnumret är det prestigefulla hinderlöpningen Svensk Grand National. 

Missa inte Grand National på Strömsholm – här hittar du mer information om tävlingarna

Supersöndag – toppsport och familjedag

För alla dem som bor i Stockholmsområdet får man inte missa Super Sunday på galoppbanan Bro Park den 16 juni. Flera storlopp ska avgöras och för barnen finns det en rad av aktiviteter att välja på.
– Vi har ett barnaktivitetsområde med ponnyridning och klapphage med kaniner och lamm. Vi kommer också att ha Trollkarlen Totoo på plats som kör två shower och däremellan gör ballongdjur.  Det blir pannkakstält och food trucks. Dessutom får de 100 första barnen en kula glass från Gute glass och de 200 första barnen varsin cocosboll från Ländia, säger Lotta Malmborg på Bro Park och fortsätter:
– Vi vill att man ska kunna kombinera den bästa sporten med en trevlig dag för familjen, en maxad dag på galoppbanan. 

Klicka HÄR och få senaste nytt från sommarens galopptävlingar på Bro Park

Hästarnas Mästare – showen för alla

Jägersro Galopp bjuder in till ett annorlunda event fredagen den 5 juli då det blir afterwork med galopptävlingar. ”Hästarnas Mästare” ska koras på banan då fyra välkända hästprofiler ska mötas i tre grenar: hästhoppning, ponnytrav och ponnygalopp. Ryttaren Maria Gretzer, travkusken Lutfi Kolgjini, jockeyn Fredrik Janetzky och ryttaren Klara Hammarström kommer göra upp.
– Det här kommer verkligen bli en show för hela familjen. Vi märker redan nu ett stort intresse på sociala medier för evenemanget. Klara Hammarström kommer förutom att tävla att sjunga två låtar, säger Anna Thelander på Jägersro Galopp.

Här kan du få senaste nytt från Jägersro Galopp och deras uppskattade evenemang

Njut av Svenskt Derby med ett fullspäckat barnområde

Den 14 juli bjuder Jägersro Galopp in till ännu en stor fest när Svenskt Derby avgörs. Den här dagen har verkligen något för alla i familjen! Det blir spänning på hög nivå när de bästa treåriga hästarna gör upp i det prestigefyllda loppet. Förutom loppen blir det underhållning för både stora och små. Det blir traditionsenlig hattparad där Ann Wilson, jurymedlem i Let´s Dance, kommer vara konferencier. För barnen finns ett stort område, ”Kidz Derby”, med bland annat hoppborg, pysseltält och möjlighet att testa airbrush-tatuering och mönstermålning av naglar. På scenen står artisten Pidde Pannkaka som underhåller tre gånger under dagen.
– Det här kommer bli fantastiskt. Vi hoppas på 5 000 besökare och förutom alla lopp och aktiviteter kommer vi ha häftiga mingelkaraktärer som minglar runt bland besökarna, säger Anna Thelander på Jägersro.

Vill du gå på galopp i sommar? Klicka här för att få all information om publikfesterna på Jägersro.

Nästa artikel