Så säkrar man semesterkassan utomlands

AdvertisementEn borttappad plånbok kan förvandla semestern till en mardröm. Många oroar sig för hur man ska klara sig utomlands utan sina bankkort, men det kan Western Union hjälpa dig med.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

Alla känner igen känslan, den stegvis ökande paniken som sprider sig allteftersom du kollar igenom fickor och väskor för att hitta plånboken. Är du dessutom utomlands när det händer är känslan ännu värre. Skulle det faktiskt vara så att plånboken är borta gäller det att agera snabbt, för att undvika att drabbas av bedragare.

Det första du ska göra är att spärra alla bank- och kreditkort och därefter anmäler du din försvunna plånbok till polisen. Om du är utomlands ska du, om det är möjligt, besöka det svenska konsulatet. Där kan du exempelvis få hjälp med att fixa tillfälliga resedokument.

Utan plånbok blir de flesta utan bankkort och kontanter, vilket många upplever som det jobbigaste med att tappa bort plånboken utomlands. Det är här Western Union kommer in i bilden.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

Tack vare Western Union går det snabbt för familj och vänner att skicka pengar till den som drabbats. Men hur kan jag ta ut pengar när jag inte har tillgång till mina bankkort, kanske du tänker? Befinner du dig på en av de hundratusentals platser i världen där Western Union har ett ombud kan du få pengarna i kontanter.

– Vi finns där för våra kunder, runt om i världen och på en mängd olika sätt. Våra kunder kan enkelt gå till ett av våra hundratusentals ombud och få ut pengar i kontanter eller använda appen, säger Anette Trulsson Corda, Western Unions Nordenchef.

Western Union är ett världsledande företag inom digital pengaöverföring, och de finns numera i över 200 länder och områden världen över. Till många länder kan man även föra över pengar direkt till ett bankkonto*, vilket gör att det ofta är ett smidigt alternativ till banker.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

* Tjänster och pengar kan bli försenade eller inte vara tillgängliga beroende på faktorer som vald tjänst, vilka alternativ för fördröjd leverans som valts, skickat belopp, mottagarland, valutatillgång, lagkrav, konsumentskydd, identifieringskrav, leveransbegränsningar, ombudens öppettider och tidsskillnader mellan olika tidszoner. Ytterligare restriktioner kan förekomma. Mer information finns i våra villkor.

Nästa artikel