5 saker att ha koll på när du köper hus i Spanien

AdvertisementDu vaknar, börjar dagen med ett dopp i poolen och tar en kaffe i soluppgången innan du väcker familjen. Det bästa? Du är i Spanien, och huset är ditt! Men det kan tyvärr finnas några fallgropar på vägen hit som kan vara bra att känna till. Här nedan har vi listat några vanliga missar!

Här kan du föra över pengar till ett utländskt bankkonto – enkelt med Western Union.

Att inte ha gjort hemläxan

Det finns inget värre än att åka mellan 35 olika lägenheter och hus och inte gilla något av dem. Då kan även den bäste tappa lusten att fortsätta. Se istället till att lägga tid på att kolla upp dina alternativ noga, och bestäm dig sedan för dina fem favoriter.

Att lita på fel folk

0 år. Så lång utbildning behöver man för att kunna kalla sig mäklare i Spanien, enligt Fastighetsbyrån. Det om något är en god anledning att se till att du väljer någon med god erfarenhet av både fastighetsköp och närområdet. På så vis kan du känna dig trygg i att slippa betala överpris och andra obehagliga överraskningar. Och du, se även till att ni kan kommunicera på ett språk du är bekväm med.

Här kan du föra över pengar till ett utländskt bankkonto – enkelt med Western Union.

Att inte kunna ta sig dit

Var noga med att kolla upp flygförbindelserna till ditt drömhus i förväg. Hur många flygbolag flyger dit? Är det bara ett, vad händer om de slutar? Att minst tre flygbolag regelbundet lyfter från Sverige och landar i närheten är att rekommendera.

Att inte ha råd

När du gör kostnadskalkylen är det lätt att fastna i priset och glömma bort de spanska skatterna och avgifterna. Utöver de 10% som alltid tillkommer så läggs det på 1,5% stämpelskatt vid nyproduktioner. Keep that in mind.

Att inte betala säkert

Att göra stora köp utomlands är alltid förenat med en risk. För att skydda dig mot bedrägerier rekommenderar vi att använda Western Union vid överföringar i och till andra länder. Hos dem kan du vara trygg när du lutar dig tillbaka i solstolen i ditt nyanskaffade drömhus – och istället bara njuta.

Här kan du föra över pengar till ett utländskt bankkonto – enkelt med Western Union.

Nästa artikel