Därför ska du använda Western Union

AdvertisementOtydliga avgifter, bankdagar och krångel. Att föra över pengar till ett utländskt bankkonto är inte alltid lätt. Många banker tar stora avgifter och det kan vara svårt att själv förstå hur själva överföringen faktiskt går till. Men med Western Union blir det smidigare än någonsin – samtidigt som man kan känna sig trygg.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen. 

Allt fler svenskar transfererar pengar till utländska bankkonton. Det kan handla om att man har släkt, extra boende eller barn som studerar utomlands.

Oavsett orsak är det viktigt att känna sig trygg när man överför pengar och att processen är smidig. Det är här Western Union kommer in i bilden. Western Union har nästan 150 år på nacken och är världsledande när det gäller pengaöverföringar.

Western Union är inte en bank, utan de hjälper människor världen över flytta pengar mellan olika banker, länder och bankkonton – på ett tryggt och smidigt sätt. Använder man sig av Western Unions app är det som att ”swisha” pengar från ett konto till ett annat, det är alltså mycket smidigt.

Självklart kan man också välja att hämta ut pengarna i kontanter hos ett av alla hundra tusentals ombud världen över.

Man kan också föra över pengar till sig själv och hämta ut dem i kontanter hos ombuden. Något som kan vara otroligt smidigt om till exempel olyckan skulle vara framme och plånboken försvinner under semestern.

Men hur för man egentligen över pengar med Western Union?

Processen är enkel. Allt man behöver göra är att ladda ner appen och sedan följa de enkla instruktionerna som att välja mottagarens land, belopp och uppgifter. När allt är godkänt och klart kan pengarna finnas hos mottagaren redan inom några minuter* (beroende på vilket överföringsalternativ man valt).

Att komma igång med Western Union är enkelt och att transferera pengar kostar från 25 kronor i avgift när man använder appen eller westernunion.com

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen. 

* Tjänster och pengar kan bli försenade eller inte vara tillgängliga beroende på faktorer som vald tjänst, vilka alternativ för fördröjd leverans som valts, skickat belopp, mottagarland, valutatillgång, lagkrav, konsumentskydd, identifieringskrav, leveransbegränsningar, ombudens öppettider och tidsskillnader mellan olika tidszoner. Ytterligare restriktioner kan förekomma. Mer information finns i våra villkor.

Nästa artikel