Lista: Här är smarta fördelarna med Western Union

Familj och vänner utomlands, barn som studerar eller har extra boende. De allra flesta behöver någon gång föra över pengar till ett utländskt bankkonto. Med Western Union är överföringen både smidigt och pålitlig. Här nedan har vi listat några av alla fördelar!

1. Smidigt

Western Union är världsledande inom sitt område och har hundratusentals ombud i över 200 länder och områden vilket gör dem till ett givet val. Dessutom är själva överföringsprocessen väldigt smidig.

– Många svenskar har någon form av koppling till något annat land. Kanske behöver man betala för skolgång, förnödenheter eller reparation av huset. Med våra digitala tjänster gör vi det smidigare att överföra pengar till släkt och vänner runt om i världen, säger Western Unions Nordenchef Anette Trulsson Corda.

2. Pålitligt

Allt fler svenskar transfererar pengar till utländska bankkonton. Det kan handla om släkt, extra boende eller barn som studerar utomlands. Det allra viktigaste när man för över pengar är dock att processen är trygg och pålitlig. Western Union har över 150 års erfarenhet när det gäller pengaöverföring vilket gör dem till ett av branschens mest erfarna företag.

3. Digital satsning

Att använda sig av Western Union blir bara smidigare och smidigare. Just nu ligger företagets stora satsning på det digitala vilket märks i deras app. Med appen har de gjort det väldigt enkelt för den som vill föra över pengar till ett utländskt bankkonto. Det fungerar i princip som en vanlig överföring, men utan att behöva besöka ett kontor.

– Lite som att swisha fast till andra sidan jorden, säger Anette Trulsson Corda.

4. Räddaren i nöden

En annan stor fördel med Western Union är man kan föra över pengar och plocka ut dem i kontanter hos ett av alla ombud runt om i världen. Något som kan vara till användning om olyckan skulle vara framme och plånboken blir stulen under semestern.

– Vi finns där för våra kunder, runt om i världen och på en mängd olika sätt. Våra kunder kan enkelt gå till ett av våra hundratusentals ombud och få ut pengar i kontanter eller använda appen, säger Anette Trulsson Corda.

5. Låg kostnad

Många konkurrenter tar höga avgifter i förmedlingskostnad för att tjäna stora pengar. Men en av fördelarna Western Union är deras storlek och att de på så vis kan hålla nere kostnaderna. Att föra över pengar till ett utländskt konto kostar från 25 kronor – oavsett hur mycket man väljer att skicka.

Nästa artikel