Det här är Western Union

AdvertisementAllt började med en telegraflinje för knappt 150 år sedan. Nu är Western Union ett av världens största företag när det gäller pengaöverföringar. De finns i över 200 länder, har hundratusentals ombud och är ett snabbt och smidigt alternativ till storbankerna.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

Teknikens utveckling de senaste decennierna har förändrat hela världen – och inte minst hur vi skickar pengar till varandra. Men oavsett om det handlade om att göra det via en telegraf i slutet på 1800-talet eller via en app idag har Western Union varit världsledande.

– Företaget har alltid varit öppet för nya satsningar och ständigt utvecklats. Jag tror att det är en nyckel till att Western Union än i dag är ett av världens största företag när det gäller att transferera pengar, säger Anette Trulsson Corda, Western Unions Nordenchef.

Den senaste tiden har företaget lagt stort fokus på det digitala, och det har gett effekt. Företaget har en stark dubbelsiffrig årlig digital tillväxt. En överföring via appen eller hemsidan fungerar precis som en vanlig överföring, men utan att kunden behöver besöka ett kontor.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

Western Union är inte en bank, utan de hjälper människor världen över flytta pengar mellan olika banker, länder och bankkonton – på ett tryggt och smidigt sätt.

En annan stor fördel med Western Union är att företaget finns över hela värden. De har hundratusentals ombud i över 200 länder och områden.

– Många svenskar har någon form av koppling till något annat land. Kanske behöver man betala för skolgång, förnödenheter eller reparationen av huset. Med våra digitala tjänster gör vi det smidigare att överföra pengar till släkt och vänner runt om i världen. Det blir nästan som att ”swisha” fast till mottagare på andra sidan jorden, säger Anette Trulsson Corda.

Då Western Union ofta är ett snabbt och smidigt alternativ till storbankerna så kommer deras tjänster väl till pass när man snabbt behöver föra över pengar.

Vill du veta mer om Western Union? Klicka här för att läsa mer och ladda ner appen.

Nästa artikel