Nytänkande bank sätter konsumenten i fokus

Tidigare i år steg en innovativ bank in på den svenska marknaden med ett nytänkande koncept som fokuserar på konsumentens behov. Holm Bank vill ge människor större ekonomisk flexibilitet. Därför har de skapat en kreditlösning som är digital, användarvänlig och individanpassad.

Här kan du ansöka om upp till 150 000 i kredit med personligt anpassad avbetalningsplan.

Att hitta en kreditgivare som sätter konsumenten först är svårt och här står Holm Bank ut ur mängden. Med sitt digitala kreditkort i mobilen erbjuder de en smidig tjänst där kunden själv har större kontroll i allt från ansökan till återbetalning.

Till skillnad från ett vanligt kreditkort så är det ingen lång och krånglig process involverad i att ansöka om Holm Banks digitala alternativ. Istället är hela ansökningsprocessen automatiserad och sker direkt i mobilen.

Så skaffar du det digitala kreditkortet i mobilen med flexibel avbetalningsplan – klicka här för att ladda ner.

Så fort man laddat ner appen och skapat ett konto kan man smidigt ansöka om mellan 5 000 – 150 000 kronor i kredit. Avbetalningsplanen är personligt anpassad och sätts upp efter ens egna ekonomiska förutsättningar. Här kan man själv välja om man vill betala tillbaka beloppet över 3, 6, 12, 24, 36, 48 eller 60 månader.

Man behöver aldrig använda hela det beviljade kreditbeloppet. I slutändan betalar man bara ränta på det som faktiskt spenderats och man kan hela tiden hålla koll på inköp, räntesatser och kvarstående kredit i appen.

Även när det gäller kreditupplysningen jobbar Holm Bank lite annorlunda för att skapa fler ekonomiska fördelar för sina kunder. Istället för att använda sig av Upplysningscentralen (UC), jobbar de med Creditsafe och Bisnode. Vilket betyder att ens UC-score inte påverkas av en kreditansökan.

Ansök om upp till 150 000 i kredit här – utan att påverka din kreditvärdighet hos UC.

Nästa artikel