3 dagar på Gran Canaria – det här får du inte missa

Sol, bad, vulkaner och shopping – och så en av världens vackraste solnedgångar. Se till att inte bara stanna på hotellet när du besöker Gran Canaria, för den här ön har allt. Här kommer därför den ultimata planeringen för tre perfekta utflyktsdagar på vår allas favoritö.

Du kanske redan vet detta, men det självklara första stoppet är Playa de Inglés, öns största strand. Det finns verkligen en anledning till att det är alla svenskars favoritstrand. Missa dock inte att vandra bort till den anslutande Maspalomasöknen som ligger på öns sydspets. Platsen kallas ibland för ”Saharas barn” eftersom sanden blåst hit från Saharaöknen. Att vandra här är mycket populärt. Framåt kvällen måste du utforska öns bästa uteliv – även det i Playa de Inglés.

Efter gårdagsnatten vill du säkert ta de lugnt på morgonen. Unna dig en skön frukost och ta därefter bussen upp till storstaden Las Palmas. Slappa på La Canteras, stranden som flera gånger blivit utsedd till Europas finaste, eller vandra i gamla stan. Sök dig därefter inomhus under dagens varmaste timmar och strosa runt i ett av Spaniens största shoppingcenter, El Mirador. Så länge du inte köpt så mycket att du inte orkar bära det bör du på hemvägen stanna till vid den gamla vulkankratern Caldera de Bandama, som har hela 1 kilometer i omkrets. I närheten finns även högklassig vinprovning.

För att få ut maximalt av den sista utflyksdagen är ett hett tips att hyra en bil. På så sätt har du nära till öns alla höjdpunkter. Börja med att åka sydväst till den pittoreska fiskebyn Puerto de Mogán, där husen är klädda i färgglada blommor. Här samlas både lokalbefolkning och turister för att gå på stadens marknad på fredagar. Välj därefter om du vill utforska havslivet med en tur i en glasbottenbåt eller åka tillbaka österut och koppla av på Playa de Amadores, den kanske bästa stranden på ön. Välj mellan trettiotalet strandrestauranger och unna dig något gott att dricka.

Därefter måste du ge dig av upp för bergen senast klockan fem för att kunna se en av världens vackraste solnedgångar. Kör norrut från Maspalomas och se till att ha tid över att stanna till ibland och beundra utsikten. Degollada de las Yeguas och Mirador de Tunte är måsten, likaså den mysiga lilla byn Fatága som ligger mitt i ”de tusen palmernas dal”. Men stanna inte för länge! Se till att vara uppe på Pico de las Nieves, toppen av ön, i god tid innan klockan nio, då solen går ner. Är sikten klar kan du se ända till Tenerifa, samtidigt som öns landmärke Roque Nueblo sticker upp ur det solbadande landskapet.

Vinn resa värd 6 000 kronor

Just nu har den spanska turistbyrån en kampanj för att öka svenskarnas medvetenhet om de mindre kända delarna av Kanarieöarna. Om man registrerar sig för deras nyhetsbrev (här nedan), så är man automatiskt med och tävlar om en resa dit – värd hela 6 000 kronor!

[ninja_form id=2]

Här nedan kan man direkt fylla i sina uppgifter. Vinnaren dras snart – så passa på medan du fortfarande har chansen!

Tävlingsregler

1. Tävlingen pågår till 24 november, 2019.
2. Alla deltagare måste registrera sig på webbsidan för att vara med i tävlingen. Deltagare som registrerar sig med oriktiga uppgifter är ej kvalificerade att delta i tävlingen.
3. Vinnande bidrag lottas bland de deltagare son svarat rätt på frågan i tävlingen.
4. Vinnare kontaktas via e-post eller telefon senast den 08 december 2019.
5. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna delta i tävlingen.
6. Eventuella vinster kan ej bytas till pengar.
7. Juryn har rätt att diskvalificera och utestänga deltagare som misstänks för fusk.
8. Anställda eller familjemedlemmar till anställda på Spanska Turistbyrån räknas inte som deltagare i tävlingen.
9. Deltagarna samtycker till att motta information från Spanska Turistbyrån. Informationen är gratis, och man kan när som helst tacka nej till ytterligare utskick.
10. Det kostar ingenting att delta i tävlingen.
11. Deltagare skall läsa och acceptera webbsidans regler och villkor för att kunna delta i tävlingen. Genom att delta accepterar deltagaren reglerna och villkoren.

Prisupplysning:
Vinsten består av en voucher för en flygresa. Resmålet ska vara den flygplats på Kanarieöarna som vinnaren själv väljer. Biljetterna hämtas hos resebyrå anvisad av Spanska Turistbyrån. Max belopp för biljetterna är 6000 svenska kronor. Resan ska göras senast 30/6 2020. Priset består enbart av flygresan och inkluderar inte mat och logi.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Nästa artikel