Fem klassiska filmer som är ett måste i jul

Publicerat: 2021-9-12

Behöver du lite hjälp på traven för att komma i julstämning? Här tipsar vi om fem filmer som är ett måste när det vankas tv-mys i jul – som alla finns tillgängliga hos tv- och streamingtjänsten Allente.

Julen är här, och vad är då mysigare än att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och titta på några härliga julfilmer? Hos den nya tv- och streamingtjänsten Allente hittar du ett gediget utbud av filmer som garanterat kommer få dig i julstämning. 

Här har vi listat fem filmer som är ett måste i jul!

Love Actually

Utan tvekan en av de mest omtyckta julfilmerna och en riktig klassiker. I den här romantiska komedin får vi följa en rad olika människor och se sambanden mellan deras olika livssituationer. I den gedigna rollistan ser vi storheter som Hugh Granth, Alan Rickman, Martin Freeman, Colin Firth, Bill Nighy, Emma Thompson och Rowan Atkinson. Både skratt och gråt utlovas!

Grinchen – julen är stulen

Jim Carrey iklär sig rollen som den lurvige, gröne julhataren Grinchen – som gör allt för att sätta stopp för julfirandet. En härlig komedi som garanterat kommer få hela familjen i julstämning!

Bad Santa

I denna julklassiker ser vi Billy Bob Thornton i rollen som den alkoholiserade brottslingen Willie. Med ett förflutet som varuhustomte är planen att iklädd en tomtedräkt råna ett varuhus på självaste julafton. Men tyvärr går inte riktigt allt som planerat… 

The Holiday

I den romantiska komedin ”The Holiday” spelar Kate Winslet och Cameron Diaz två kvinnor som nyss gått igenom jobbiga uppbrott med sina respektive pojkvänner. För att få en nystart byter de bostad med varandra över julhelgen – något som kommer få deras liv att ta en minst sagt oväntad vändning.

Ett päron till farsa firar jul

I filmserien ”Ett päron till farsa” får vi följa familjen Griswold och deras på olika sätt misslyckade semesterfiranden. Den tredje filmen, ”Ett päron till farsa firar jul”, handlar om ett julfirande med hela tjocka släkten – som självklart urartar. Garanterad skrattfest!

Filmerna listade finns tillgängliga hos Viaplay, som ingår i Allentes tv-paket Mellan och Stor, respektive Standard och Large, samt Premium. I faktarutan längst ner i artikeln kan du läsa mer om Allentes olika tv-paket.

För den som verkligen vill ta julmyset till nästa nivå rekommenderas dock tv-paket Premium. Där får du bland annat tillgång till V series & film, discovery+ samt Paramount+, vilket innebär ett minst sagt maffigt julbord av mysiga julfilmer!

Det bästa av allt? Tecknar du premiumpaketet i dag får du dessutom tre månader fritt – en julklapp som de flesta tv-älskare garanterat hade uppskattat. Du tar del av erbjudandet genom att klicka på länken här under. 

Ha nu en riktigt härlig tv-jul!

Nästa artikel