Upptäck hyllade premiumboxen: ”Både doftar och smakar mer än det kostar”

Det finns en ny stjärna på vinhimlen. Piemonte Barbera från producenten San Silvestro är premiumboxen som direkt mötts med hyllningsrop. ”…både doftar och smakar mer än det kostar”, skriver Bengt-Göran Kronstam på Vinbörsen.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget

Piemonte anses av många ha Italiens absolut bästa viner. Många förknippar antagligen regionen med viner gjorda på Nebbiolo, men på senare tid är det en annan druva som har hamnat i strålkastarljuset: Barbera.

Det är också druvan som du hittar i premiumboxen Piemonte Barbera. Bakom vinet ligger San Silvestro – en av Piemontes främsta producenter när det kommer till ekologiskt och hållbart vin.

Piemonte Barbera är ett premiumvin som bjuder på en riktig smaksensation. Med en frisk och fruktig smak med inslag av körsbär, röda bär och örter gör sig vinet utmärkt till italienska klassiker som pasta och pizza, men även kyckling, ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier. Självklart går det även alldeles utmärkt att avnjuta precis som det är.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget

Barberaboxen lanserades i Systembolagets sortiment tidigare i år och har direkt mötts med hyllningsrop.

På Vinbörsen har vinet fått stämpeln ”Fynd”, vilket innebär följande enligt sajtens betygsystem: ”Utomordentligt värde för pengarna och vår starkaste rekommendation”.

Den välrenommerade vinskribenten Bengt-Göran Kronstam konstaterar att vinet ”både doftar och smakar mer än det kostar”.

”Doften är yppig och nyvaken med maxad druvarom i småbrunstigt upphetsande stil, smaken utmärkt och välgjord med fräsch, bärig arombild i varm och klädsam överrock. Gott utan förbehåll till allt som tjuter efter ett glas rött”, lyder omdömet.

Är du nyfiken på att prova ett premiumvin från en av Italiens mest ansedda vinregioner så finns Piemonte Barbera att hitta på Systembolaget och kostar 299 kr. Klicka på länken här under för att läsa mer.

Klicka här för att komma till Systembolaget

Nästa artikel