5 fakta om Mulderbosch Rosé

Mulderbosch Rosé är ett vin från en av Sydafrikas mest välkända vinproducenter. I Sverige är det många som känner igen rosévinet, som är en bästsäljare på Systembolaget. Här är fem fakta om vinet – och några av anledningarna till att det blivit en klassiker.

Mulderbosch Rosé finns på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

1. Firar 15 år på den svenska marknaden

När Mulderbosch Rosé lanserades i Sverige blev det snabbt en succé. Det har nu gått 15 år sedan dess och utbudet av roséviner har vuxit – men Mulderbosch Rosé har fortfarande en självklar plats i Systembolagets fasta sortiment och förblir en favorit hos många svenskar. Den stilrena flaskan med den långsmala etiketten gör vinet enkelt att känna igen och lägga på minnet.

2. Görs på 100 procent Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända druvor, men att ett rosévin görs till 100 procent på den dyra kvalitetsdruvan hör inte till vanligheterna. Cabernet Sauvignon har sitt ursprung i Frankrike och eftersom den behöver mycket värme för att mogna passar den även utmärkt att odla i Sydafrika, där Mulderbosch Rosé produceras.

3. En toppårgång finns nu på Systembolaget

Nu finns 2022 års årgång av Mulderbosch Rosé i hyllorna på Systembolaget – en mycket lyckad årgång där druvorna vid skörden var laddade med smaker. Vinet har en inbjudande rosa färg och bärig doft och smak med inslag av hallon, röda vinbär, smultron, blodapelsin och färska örter. Med andra ord, allt man kan önska i vinglaset en somrig dag.

4. Ett vin för alla tillfällen

En av hemligheterna bakom Mulderbosch Rosés stora framgång är att det är ett så mångsidigt vin. Det passar utmärkt att sippa på som sällskapsdryck eller att servera till sallader, fisk, kyckling, charkuterier, plockmat och allt gott från grillen. Det gör Mulderbosch till ett bra val alla tillfällen såsom minglet, buffén, picknicken och grillkvällen.

5. För dig som vill göra hållbara val

På Mulderboschs odlingar har det producerats viner av hög kvalitet i över 30 år. För att det ska kunna fortsätta så i många år framöver tar producenten ansvar för miljön både ovan och under jord i sina vingårdar. Hos Systembolaget är Mulderbosch Rosé märkt som ”Hållbart val”. Det innebär att vinet är miljöcertifierat, har en förpackning med lägre klimatavtryck och uppfyller särskilda krav på arbetsvillkor i odling och produktion.

Mulderbosch Rosé finns på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Nästa artikel