Smakerna att känna igen i Mulderbosch Rosé

Mulderbosch Rosé är kvalitetsvinet från Sydafrika som var med och startade rosétrenden i Sverige. Nu, 15 år senare, är vinet en storfavorit bland många. Har du inte hunnit prova ännu kommer här en genomgång av smakerna att känna igen i vinet.

Mulderbosch Rosé finns att hitta på Systembolaget

Mulderbosch Rosé har erövrat svenskarnas hjärtan. Kanske inte så konstigt, med tanke på dess höga kvalitet och gedigna historia.

När Mulderbosch Rosé först landade på Systembolagets hyllor för 15 år sedan fanns endast ett fåtal roséviner i sortimentet, som oftast blev stående på hyllorna alldeles för länge.

Intresset för rosévin var alltså tämligen svalt, men mycket har hänt sedan dess.

Mulderbosch Rosé banade väg för den alltjämt rådande rosétrenden och fortsätter göra succé med den nya fräscha årgången 2022. År efter år placerar sig det rosaskimrande vinet från Sydafrika högt upp på vinrecensenternas topplistor.

Mulderbosch Rosé finns att hitta på Systembolaget

En stor anledning till succén är självklart smaken. Mulderbosch Rosé är gjord 100% på den dyra kvalitetsdruvan Cabernet Sauvignon. Druvan ger vinet en extra dimension och kraft att matcha det mesta man kan tänkas lägga på grillen eller i picknickkorgen.

Under själva tillverkningsprocessen behandlas druvorna på samma sätt som vitvinsdruvor. De skördas tidigt för maximal friskhet och jäses sedan på låg temperatur i ståltankar. Därefter lagras de kort innan vinet buteljeras.

Resultatet är ett smakrikt rosé med bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, färska örter, jordgubbar och blodapelsin.

Mulderbosch Rosé finns att hitta på Systembolaget och kommer både i box och på flaska. Flaskan, som även pryder boxen, känns igen på sin eleganta, långsmala etikett – ett så kallat cigar band.

Klicka på länken här under för att se om ditt Systembolag har Mulderbosch Rosé inne!

Klicka här för att komma till Systembolaget

Nästa artikel