Här är rosévinet som får högt betyg av vinrecensenterna

”Detta passar till allt”.
Så beskriver vinrecensenterna på Vinbörsen Mulderbosch Rosé – det populära rosévinet som nu firar 15 år på hyllan.

Mulderbosch Rosé finns på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Rosévin har sedan länge en självklar plats i svenska hjärtan – mycket tack vare Mulderbosch Rosé som blev en storfavorit på hyllan då den lanserades för 15 år sedan.

Det som gör Mulderbosch Rosé så unikt är att det framställs helt på den exklusiva druvan Cabernet Sauvignon som behandlas på samma sätt som vitvinsdruvor: för maximal friskhet skördas druvorna tidigt och jäses sedan vid låg temperatur.  

Resultatet blir ett mycket frisk, smakrikt och vackert laxfärgat vin med inslag av röda vinbär, smultron, färska örter, hallon och blodapelsin.

Mulderbosch Rosé finns på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Det populära sydafrikanska rosévinet och dess unika karaktär har även uppmärksammats av vinrecensenterna på Vinbörsen som beskriver vinet som ”läckert och gett omdömet FYND. I recensionen kan man bland annat läsa:
”Detta är solstänkt, varmfruktigt, fylligt och generöst. Den livliga syran håller ihop vinet och lyfter fram dess bärighet” samt ”Det finns även textur i form av svag tanninstruktur […] här har vi alltså inte en sockerbomb utan istället ett torrt men fruktigt vin”.

Mulderbosch Rosé hyllas även då det är ett väldigt mångsidigt vin som enligt Vinbörsens vinrecensenter passar till ”allt” – förslagsvis kyckling, pasta, chark, fisk och skaldjur eller som ren sällskapsdryck.

Nu finns dessutom en riktig toppårgång från 2022 på hyllan med en ännu rundare och mer balanserad smak tack vare den något längre och svalare odlingsperioden.

Mulderbosch Rosé som finns på både flaska och box serveras med fördel vid 8-10 grader och säljs för 99 kronor respektive 259 kronor på Systembolaget. Klicka på länken nedan för att läsa mer om Mulderbosch Rosé.

Mulderbosch Rosé finns på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Nästa artikel