Hyllade boxnyheten Piemonte Barbera – så gör du för att beställa hem vinet

Piemonte Barbera från producenten San Silvestro är premiumboxen som direkt mötts med hyllningsrop. ”…både doftar och smakar mer än det kostar”, skriver bland annat Bengt-Göran Kronstam på Vinbörsen. Så här gör du för att beställa hem vinet.

Du hittar Piemonte Barbera på Systembolaget

Piemonte i nordvästra Italien har länge varit känt för sina fantastiska viner. Många förknippar regionen med Nebbiolo, men på senare tid är det en annan druva som hamnat i strålkastarljuset: Barbera.

För den som vill prova ett genuint och autentiskt barberavin från en av Italiens mest ansedda vinregioner så lanserades nyligen en spännande boxnyhet på Systembolaget: Piemonte Barbera från San Silvestro.

Hyllade Piemonte Barbera kommer förpackad i en klimatsmart trelitersbox. På Vinbörsen har vinet fått stämpeln ”Fynd”, vilket innebär följande enligt sajtens betygsystem: ”Utomordentligt värde för pengarna och vår starkaste rekommendation”.

Den välrenommerade vinskribenten Bengt-Göran Kronstam konstaterar att vinet ”både doftar och smakar mer än det kostar”.

Är du nyfiken på att prova Piemonte Barbera så gör du så här för att beställa hem vinet från Systembolaget:

Klicka här för att komma till Systembolaget.se.

För att kunna göra beställningar behöver du först skapa ett konto. När kontot är skapat scrollar du ner till segmentet ”Handla online”.

Du väljer sedan om du vill hämta vinet i butik, hos ombud eller få det hemlevererat.

När du har gjort ditt val går du vidare till varukorgen, som du hittar uppe i högra hörnet på Systembolagets hemsida, där du bekräftar din beställning.

Piemonte Barbera avnjuts bäst tillsammans med italienska klassiker som pasta och pizza, men funkar även utmärkt till kyckling, ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier. Självklart går det också bra att avnjuta precis som det är.

Klicka här för att beställa hem Piemonte Barbera från Systembolaget

Nästa artikel