Här är smakerna att känna igen i Piemonte Barbera

Piemonte Barbera från San Silvestro är premiumvinet direkt från en av Italiens mest ansedda regioner. Här är smakerna att känna igen i vinet.

Upptäck Piemonte Baberba – klicka här för att komma till Systembolaget!

Piemonte är den omtalade regionen i norra Italien som har kommit att få en självklar plats på vinhimlen.

En av de främsta producenterna av ekologiskt och hållbart vin från regionen är San Silvestro. Det familjeägda företaget ligger bakom en rad lyckade lanseringar i Sverige, bland annat deras mycket uppskattade flaskfavorit Piemonte Barbera.

Årets stora nyhet är att vinet nu även finns i en praktisk och klimatsmart trelitersbox.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Som namnet skvallrar om är vinet gjort på druvan Barbera, som är en av Italiens mest populära druvor. Resultatet är en premiumbox där kvalitet och hållbarhet står i fokus.

Om du inte har hunnit prova Piemonte Barbera ännu kommer här en kort genomgång av smakerna att känna igen i vinet.

Utmärkande för viner gjorda på Barbera är att de har en pigg syra och fräschhet i kombination med yppig fruktighet och mjuka tanniner. När det kommer till Piemonte Barbera är det både doft och smakmässigt bär och örter som står i fokus, och vinet har inslag av såväl körsbär och röda bär som färska örter och viol.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Bästa serveringstemperatur för Piemonte Barbera är cirka 16°C och vinet passar utmärkt till italiensk mat som pasta och pizza, men även kyckling och ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier. Självklart går det även utmärkt att avnjuta precis som det är.

Om du är nyfiken på att prova Piemonte Barbera så finns vinet att hitta på Systembolaget. Det kostar 299 kr och kommer i en elegant trelitersbox.

Klicka här för att komma till Systembolaget!

Nästa artikel