Från pasta till pizza – perfekta rätterna till Piemonte Barbera

Piemonte Barbera är premiumboxen direkt från en av Italiens mest ansedda vinregioner. Med sin friska och fruktiga smak med inslag av körsbär, röda bär och örter funkar vinet lika bra att avnjuta som det är, som tillsammans med mat.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget.

Piemonte i Italien har gjort sig känt för sina vackra landskap och intressanta historia, men även för sina fantastiska viner.

För den som vill prova ett premiumvin från den omtalade regionen finns nu en spännande boxnyhet på hyllorna: Piemonte Barbera från producenten San Silvestro. Som namnet skvallrar om är vinet gjort på druvan Barbera, även kallad ”folkets druva” av italienarna själva.

Piemonte Barbera kommer i en läcker trelitersbox och finns att hitta på Systembolaget.

Klicka här för att komma till Systembolaget!

Utöver vin så är även maten en viktig del av Piemontes själ och historia – faktum är att de flesta av Italiens Michelinrestauranger återfinns här.

För den som vill matcha Piemonte Barbera med mat så finns några rätter som gör sig extra bra till vinet.

Med sin friska och fruktiga smak med inslag av körsbär, röda bär och örter passar vinet utmärkt till italienska klassiker som pasta och pizza. Vad sägs exempelvis om en klassisk pasta bolognese med morot och selleri, eller pizza toppad med tomat, skinka, mozzarella, pinjenötter och purjolök?

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget – klicka här för att läsa mer.

Självklart gör sig Piemonte Barbera även perfekt till antipasti – italienarnas svar på tapas. Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna, men tänk dig ett smörgåsbord av italienska läckerheter som mozzarella, prosciutto och bruschetta.

Som du hör finns det mängder av mat att matcha med Piemonte Barbera, och självklart går vinet även lika bra att avnjuta precis som det är.

Vill du också prova ett premiumvin direkt från Piemonte så finns Piemonte Barbera att hitta på Systembolaget. Klicka på länken här under för att läsa mer.

Klicka här för att komma till Systembolaget!

Nästa artikel