Direkt från Piemonte: Så blev Barbera druvan på allas läppar

Druvan Barbera har länge varit en favorit hos italienarna, men på senare år har den även kommit att bli en riktig snackis i övriga världen. Och det är lätt att förstå varför. För den som vill prova ett premiumvin gjort på den omtalade druvan finns nu en spännande boxnyhet på hyllorna: Piemonte Barbera från producenten San Silvestro.

Klicka här för att komma till Systembolaget och läsa mer

I nordvästra Italien hittar vi regionen Piemonte, vilket betyder ”vid bergets fot”. Området är bland annat känt för sin vackra natur och sin rika mattradition. Härifrån kommer också många omtyckta och högkvalitativa viner.

För den som vill prova ett genuint vin direkt från Piemonte lanserades under våren en boxnyhet på Systembolagets hyllor. Vinet heter Piemonte Barbera och kommer från producenten San Silvestro.

Klicka här för att komma till Systembolaget

Precis som namnet skvallrar om är vinet gjort på druvan Barbera. Klingar det bekant? Det är inte konstigt då druvan på senare tid har blivit väldigt trendig, inte minst i Sverige och de övriga nordiska länderna, men även i andra delar av världen.

Barberavinet ansågs länge vara något av en lokal skatt och kallas av italienarna själva för ”il vino del popolo”, vilket betyder ”folkets vin”. I dag är Barbera en av Italiens mest populära druvsorter och många experter menar att det är Piemontes mest intressanta druva.

Anledningen till dess växande popularitet är många, men som alltid med vin är självklart smaken en viktig faktor. Barbera ger fruktiga och bäriga viner med hög frisk syra. I kombination med yppig fruktighet och mjuka tanniner är det lätt att förstå varför druvan har blivit mångas favorit.

Piemonte Barbera finns att hitta på Systembolaget

Även faktumet att Barberaviner är ett perfekt matvin är en framgångsfaktor. Inte minst passar det väldigt bra till det klassiska italienska köket och rätter som pasta och pizza – rätter som är älskade av människor världen över.

För den som vill prova ett autentiskt och genuint Barberavin direkt från Piemonte så finns Piemonte Barbera från San Silvestro att hitta på Systembolaget.

Klicka här för att komma till Systembolaget.se

Nästa artikel