Det här är Mulderbosch Rosé – sydafrikanskt kvalitetsvin

Mulderbosch Rosé har minst sagt tagit Sverige med storm. Faktum är att vinet var med och la grunden till den alltjämt rådande rosévinstrenden för 15 år sedan. I dag har Mulderbosch Rosé etablerat sig som ett rosévin i absoluta toppklass.

Mulderbosch Rosé finns att hitta på Systembolaget

Svenskarna har verkligen tagit rosévinet till sina hjärtan – inte minst under vår- och sommarmånaderna ökar försäljningen rejält. En vinproducent som kan stoltsera med att ha varit en starkt bidragande faktor till rosévinets stora framgångar i Sverige är Mulderbosch.

För 15 år sedan, när vinet lanserades, var nämligen intresset för roséviner betydligt svalare. Men succén var ett faktum och i dag är kvalitetsvinet från Sydafrika en storfavorit hos många svenskar.

Mulderbosch Rosé årgång 2022 finns nu att hitta på Systembolaget och kommer både på box och i flaska. Den sistnämnda känner nog många igen på dess eleganta, långsmala etikett som löper över flaskan – ett så kallat cigar band.

Mulderbosch Rosé finns att hitta på Systembolaget

Mulderbosch Rosé produceras i Stellenbosch, vilket är centrum för Sydafrikas kvalitetsvin.

Det var 1989 som vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich beslutade sig för att starta upp Mulderbosch tillsammans med en kompanjon.

Vingården som de tog över var vi tidpunkten nedgången, men tack vare målmedvetenhet och en stor dos passion lyckades de båda affärspartnerna på kort tid bygga upp ett rykte som en av Sydafrikas förnämsta vinproducenter. Resten är, som man säger, historia. Idag är det den sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé som framgångsrikt leder produktionen.

Det som sticker ut med Mulderbosch Rosé och som är en del av framgångssagan är druvan som vinet görs på, nämligen Cabernet Sauvignon – en dyr och fin kvalitetsdruva som inte är särskilt vanligt förekommande i just roséviner.

Resultatet är ett smakrikt rosé med bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, färska örter, jordgubbar och blodapelsin som funkar utmärkt till så väl grillat som till picknickfavoriter som charkuterier och sallad.

Vill du också prova ett rosévin som faktiskt har varit med och skrivit historia så finns Mulderbosch Rosé att hitta på Systembolaget. Det går även bra att beställa hem genom att klicka på länken här under.

Klicka här för att beställa hem Mulderbosch Rosé från Systembolaget

Nästa artikel