Därför får man vaxpropp – och så kan man lösa det

Vaxet i öronen finns till för att skydda örats viktiga funktioner. Men ibland kan det uppstå problem som till exempel kan leda till en vaxpropp. Som tur är finns det medel att ta till för att hjälpa öronen med besvären samt förebygga framtida bekymmer.

Problem med vaxpropp eller klåda i öronen? Köp Vaxol® enkelt online – lägre pris än i butik.

Varför har vi vax i öronen?
Den främsta anledningen till att vi har vax är för att skydda örats funktioner som hörsel och balans. Vaxet är helt naturligt och hjälper till att föra ut bakterier och smuts ur örat. Dessutom ligger vaxet som en skyddande hinna på huden i hörselgången för att mjukgöra, hindra torrhet och från att bakterier fäster på huden.

Symptom på möjlig vaxpropp
Några av de vanligaste symptomen på en vaxpropp är: nedsatt hörsel, känsla av lock för örat, smärta, yrsel och obehag i öronen.

Hur vanligt är det?
Att få problem med vaxet i öronen är något som förekommer i alla åldersgrupper och är en av de vanligaste anledningarna till att söka sjukvård. Antalet personer som drabbas av en vaxpropp är cirka 10% av alla barn, 5 procent av vuxna och 35% av de äldre.

Problem med vaxpropp eller klåda i öronen? Köp Vaxol® enkelt online – lägre pris än i butik.

Vad beror det på?
Det finns olika faktorer som kan leda till att man får besvär med för mycket vax i öronen och att vaxet inte transporteras ut normalt. Det kan till exempel vara om man badar och simmar mycket, använder hörlurar eller öronproppar ofta. Vi har alla har även olika form på våra hörselgångar – krokiga, håriga, smala eller trånga.

Man kan också få problem om man är över 65 år och till exempel använder hörapparat. Precis som mycket annat i kroppen, så får vi en äldre kropp, och äldre hörselgång och hud som blir torrare eller känsligare. Många äldre personer får ”helt naturligt” en försämrad hörsel men många har det i kombination med en vaxpropp. Genom att få bort vaxproppen kan man få en bättre hörsel igen.

Problem med vaxpropp eller klåda i öronen? Läs mer om Vaxol® och handla här.

Vad kan man göra för att bli av med vaxpropp?
Får man problem med för mycket vax i öronen ska man undvika att använda bomullspinnar eftersom det kan förvärra och störa vaxproduktionen. Istället kan man använda en receptfri produkt som Vaxol®.

Vaxol® är en lättanvänd öronspray som passar bra för både barn och vuxna. Den innehåller 100% naturlig ren olivolja, vilken är medicinskt renad och fri från allergener, tillsatser lukt-/färgämngen. Sprayen bidrar till örats naturliga rengöringsprocess och hjälper till att mjuka upp och avlägsna vaxproppar och överflödigt öronvax. Använder man sprayen regelbundet så förebygger man även problem med öronvax i framtiden.

Problem med vaxpropp eller klåda i öronen? Köp Vaxol® enkelt online – lägre pris än i butik.

Det här är Vaxol®

– Mjukar upp och avlägsnar vaxproppar och överflödigt öronvax.
– Lindrar klåda och irritation i torra hörselgångar.
– Återfuktar och skyddar huden i hörselgången mot vatten.
– Passar för både barn, vuxna och äldre.
– Vaxol® innehåller 100% naturlig ren olivolja som är medicinskt renad och fri från allergener, tillsatser, eller färg/luktämnen. Dessutom undviker man kladd med sprayen, ingen fetvadd behövs och ingen eftersköljning.

Vaxol® öronspray behandlar och förebygger vaxproblem och klåda i hörselgången. Vaxol® innehåller 100% farmaceutiskt renad olivolja. Vaxol® verkar genom att mjuka upp och avlägsna vaxproppar/överflödigt öronvax, underlätta och minska behov av öronspolning, lindra klåda och irritation orsakad av torr hud i hörselgången, återfukta/smörja huden, skydda örat mot vatten genom att bilda en barriär på huden. Dosering: För att behandla vaxpropp: spraya 1-2 gånger i 4-5 dagar, morgon och kväll. För att förebygga vaxproblem och lindra klåda: spraya 1-2 gånger per vecka eller vid behov. Håll huvudet upprätt, skölj inte ut – klart. Barn under 1 år och personer med skadad trumhinna behandlas efter rekommendation av läkare. Innehåller 10 ml, ca 200 doser. Läs bipacksedeln före användning.

Nästa artikel