Stort behov av arbetskraft – utbilda dig till certifierad CNC-tekniker

Har du en bakgrund inom industriteknik och vill stärka din kompetens? Då kan utbildningen till certifierad CNC-tekniker hos Lernia vara något för dig. Sök till utbildningen senast 15 maj.

En CNC-tekniker eller operatör har hand om maskiner som svarvar och borrar. Det är CNC-teknikerns ansvar att hantera maskinerna och arbetet kan innefatta allt från att läsa ritningar till att programmera maskinerna.

Eftersom tillverkningsindustrin utvecklas mer och mer blir kraven på kompetent och utbildad personal högre. Därför har Lernia, tillsammans med branschen, tagit fram utbildningen certifierad CNC-tekniker. Det är en möjlighet för personer som redan jobbat i branschen att vidareutbilda sig och skaffa mer kompetens.

– Branschen har upptäckt ett behov av kompetensutveckling. Utbildningen är för de som är operatörer eller produktionstekniker och vill ha större kunskap och få mer kompetens, säger Mattias Fröding, utbildningsledare på Lernia.

Stor chans till jobb efter examen

Lernia har stor erfarenhet av yrkeshögskoleutbildningar och nia av tio elever får jobb direkt efter examen. På utbildningen certifierad CNC-tekniker ingår en lång praktikperiod och chansen att få jobb på det företaget man gör sin praktik på är stor.

– Det är väldigt stor chans att få jobb efter utbildningen. Man är på praktik en lång period och de som söker utbildningen har redan en fot inne i arbetslivet, säger Mattias Fröding.

Utbildningen är 1,5 år och går på distans. Man behöver vara på plats cirka två gånger per termin. För att vara behörig till utbildningen CNC-tekniker behöver man minst ett års yrkeserfarenhet, till exempel som operatör, programmerare, mättekniker eller liknande.

– Vi på Lernia har stor vana av industriutbildningar. Alla maskiner finns på plats. Vi har funnits länge och har ett stort kontaktnät, säger Mattias Fröding.

Ansökningsperioden är igång och sista ansökningsdatum är 15 maj. Klicka dig vidare till Lernias hemsida via länken, läs mer om utbildningen och skicka in din ansökan redan idag.

Nästa artikel