Fem klockrena anledningar att studera till automationstekniker

Den som studerar till automationstekniker hos Lernia kan se fram emot ett varierande yrke med väldigt goda framtidsutsikter. Men det är bara två skäl – kolla in listan här under och se fler klockrena anledningar.

Plugga var du vill

Utbildningen, som är fyra terminer lång, hålls från Västerås. Men det fina är att studierna är på distans, så det spelar ingen roll var i Sverige du bor – du väljer var du vill plugga. Det enda gångerna du behöver vara på plats i Västerås är de totalt åtta fysiska platsträffarna.

God chans till jobb

Framtidsutsikterna är extremt goda när det gäller automationstekniker. Arbetsmarknaden formligen skriker efter arbetskraft – så till den grad att flera små bolag är beroende av att fler utbildar sig. Efter avslutad utbildning får nio av tio yrkeshögskolestudenter jobb.

Praktik och samarbetsorganisationer

När man ska lära sig ett praktiskt yrke är det viktigt att få testa på själv. Hos Lernia varvas teori med en hel del praktik. Skolan samverkar med flera stora och mindre företag inom teknik och automation och har nära kontakter med branschorganisationen Teknikföretagen.

Varierande yrke

En automationstekniker kan jobba väldigt brett. Utbildningen ger dig kompetenser inom bland annat felsökning, felavhjälpning och igångkörning av maskinlinje. Yrken som kan bli aktuella är bland annat att programmera datorstyrda anläggningar men också installera automatiserade anläggningar.

Kostnadsfritt

En viktig del när man studerar är självklart att få ihop ekonomin. Lernias utbildningar är helt kostnadsfria och är dessutom CSN-berättigade, vilket gör det betydligt enklare att få studentekonomin att gå runt.

Nästa artikel