Så blir du en viktig kugge när svenska elnätet byggs om

Gillar du att jobba i team? Hur känner du inför datorer?
Reläskyddsspecialister kommer att bli viktiga i framtiden – särskilt nu när elnätet ska byggas om.
Hos Lernia gör du testet för att se om yrket är något för dig. Matchning? Så ansöker man till höstens utbildningar.

Då det svenska elkraftnätet är på väg att förnyas kommer en en uppsjö av nya arbetstillfällen att uppstå. De som ansvarar för skyddssystemet i nätet, reläskyddsspecialisterna, lär få en avgörande roll i arbetet.

Lernia har alltid ett öra mot marken vad gäller behovet av arbetskraft. I samarbete med branschen förbereder man sig nu för framtiden och utbildar nya reläskyddsspecialister i sin yrkeshögskoleutbildning. Som vanligt hos Lernia så är jobbchanserna efter avslutad utbildning väldigt goda, då kurserna är uppbyggda helt efter de största aktörernas önskemål.

Vilka egenskaper ska en reläskyddsspecialist då ha? Förutom att de som ansöker ska ha gått el- eller energiprogrammet på gymnasiet så finns det vissa egenskaper som passar rollen extra bra.

För att man ska kunna ta tempen på sig själv har Lernia tagit fram ett nyttigt och roligt quiz –resultatet berättar för en om yrket är något att satsa på. Gör quizet HÄR.

Om quizet visar att yrket kan vara passande, så öppnar sig en rad möjligheter. Som reläskyddsspecialist har man kunskap att axla flera roller. Låter reläskyddstekniker, relätekniker, kontrollrumstekniker, stationsingenjör eller idrifttagare/provare intressant?

Nästa artikel