SÖKES: teknisk problemlösare FINNES: spännande yrke med lysande framtidsutsikter

Är du intresserad av teknik och att lösa problem? Då finns det en riktigt bra karriärchans hos Lernia just nu. Ansök till Certifierad produktionstekniker senast 15 maj.

För den som är tekniskt kunnig och har kunskap om industriell produktion finns det just nu en väldigt bra chans att anpassa sina kunskaper till vad marknaden efterfrågar. Tillsammans med näringslivet har Lernia tagit fram en utbildning som ger just de kunskaper som krävs.

– I ledningsgruppen för utbildningen sitter representanter från några av Sveriges största företag inom tillverkningsindustrin, så som Volvo och Scania, säger Anders Granberg, utbildare på Lernia.

Anders Granberg, som har nära kontakt med branschen, säger att det i framtiden kommer att finnas ett stort behov av produktionstekniker. Som det är idag behöver företag till och med dra in vissa investeringar eftersom det inte finns tillräckligt med utbildad personal.

– Det är klart att köpa en maskin för 50 miljoner kan alla göra, men sedan ska det finnas någon som kan ta hand om den också, säger han.

På Lernia har man stor erfarenhet av yrkeshögskoleutbildning och nio av tio elever som tar examen från skolan får jobb. Utbildningen Certifierad produktionstekniker har funnits i fyra år och har hjälpt många studenter till ett nytt jobb eller befordran.

– Det är jättekul att höra från före detta elever som har fått ta sig an nya utmaningar. Många företag inom branschen rekommenderar till och med duktiga anställda att gå den här utbildningen, vilket känns väldigt kul, säger Anders Granberg.

För att vara behörig till utbildningen krävs, utöver gymnasiekompetens, även arbetslivserfarenhet från branschen, så att man kan ta till sig utbildningsmaterialet. Den som har det kan klicka sig vidare till Lernia via länken här under – där kan man läsa mer och skicka in en ansökan redan idag.

Nästa artikel