Kriget i Ukraina fortsätter – så kan du rädda liv i vinter

Just nu står hela världen inför en tuff tid. De som drabbas hårdast är de som redan har det svårt nog – som befolkningen i Ukraina. Som månadsgivare till Diakonia kan du vara med och rädda liv i vinter.

Läget blir mer akut för varje dag som går – fler månadsgivare behövs NU. Bli givare här!

På senare tid har de fått allt mindre utrymme i medias rapportering, men för människorna i Ukraina fortsätter mardrömmen som pågått i mer än åtta månader nu. En del av dem har tillbringat varenda natt sedan kriget bröt ut i skyddsrum.

Nu när vintern närmar sig och temperaturen sjunker blir situationen ännu mer kritisk. Krossade fönster, trasiga väggar och sönderbombade tak blir akuta problem.

Samtidigt fortsätter attackerna mot civila och mot landets infrastruktur. Att ström-, vatten- och värmeförsörjningen slås ut under långa perioder är inget ovanligt och vi kan bara föreställa oss de katastrofala följderna som det kommer att få i vinter.

Tanken på vad som väntar i vinter är hemsk, men som månadsgivare till Diakonia kan du hjälpa de krigsdrabbade att överleva. Diakonia finns på plats både i Ukraina och i grannländerna för att hjälpa till. Med ditt stöd kan de se till att fler människor får mat, en sovplats, stöd och hjälp för att klara vintern.

Kan du undvara 100 kronor i månaden? Det räcker! Bli givare hos Diakonia och ge ett valfritt belopp.

Kriget i Ukraina får även konsekvenser långt utanför Europa. Det har bland annat lett till dyrare vete i flera delar av världen, och miljontals människor hotas nu av akut hungersnöd.

Diakonia finns på plats i 25 länder världen över med både akuta och långsiktiga insatser. Arbetet finansieras genom gåvor och bidrag – och nu behövs fler givare.

Som månadsgivare är du med och räddar liv och du kan känna dig trygg med att dina pengar gör nytta. Diakonia har 90-konto, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, är med i Giva Sverige samt uppfyller kvalitetskoden för Tryggt givande. Av din gåva går 91 av 100 kronor till programverksamhet och de resterande 9 kronorna används till nödvändig administration och insamlingskostnader, bland annat att säkerställa hög kvalitet i arbetet.

Månadsgivare – tryggt och enkelt

  • Du registrerar dig enkelt som månadsgivare och väljer själv hur mycket du vill ge. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkort varje månad.
  • Av din gåva går 91 % till programverksamhet och endast 9 % används till nödvändig administration och insamlingskostnader.
  • Dina pengar används alltid där Diakonia bedömer att behovet är som störst. 
  • Du kan ändra eller avsluta ditt givande när du vill.

    Bli månadsgivare här!
Nästa artikel