Kriget i Ukraina fortsätter – så kan du rädda liv i vinter

Hela världen står inför en tuff vinter men de som drabbas hårdast är de som redan har det svårt nog – som befolkningen i Ukraina. I takt med att temperaturen sjunker blir situationen allt mer kritisk. Som månadsgivare till Diakonia kan du vara med och rädda liv.

Läget blir mer akut för varje dag som går – fler månadsgivare behövs NU. Bli givare här!

Vintern är kall i Ukraina. Framför allt i de konfliktdrabbade östra delarna där det inte är ovanligt att temperaturen sjunker till minus 20 grader. För människorna i landet förvärras mardrömmen som pågått i mer än nio månader.

Miljontals Ukrainare bor i hus utan tillräcklig isolering eller tillgång till värme och nu när vintern är här har krossade fönster, trasiga väggar och sönderbombade tak blivit akuta problem. Samtidigt fortsätter attackerna mot landets infrastruktur och mer än 650 000 människor står utan tillgång till el och gas.

Som månadsgivare till Diakonia kan du hjälpa de krigsdrabbade att överleva – för det handlar faktiskt om liv och död. Diakonia finns på plats i Ukraina och delar ut kaminer, isolering, sovsäckar och varma kläder. Med ditt stöd kan de se till att fler människor får värme och hjälp för att klara vintern.

Kan du undvara 100 kronor i månaden? Det räcker! Bli givare hos Diakonia och ge ett valfritt belopp.

Kriget i Ukraina får även konsekvenser långt utanför Europa. Det har bland annat lett till dyrare vete i flera delar av världen, och miljontals människor hotas nu av akut hungersnöd. Diakonia finns på plats i 25 länder världen över med både akuta och långsiktiga insatser. Arbetet finansieras genom gåvor och bidrag – och nu behövs fler givare.

Som månadsgivare kan du känna dig trygg med att dina pengar gör nytta. Diakonia har 90-konto, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, är med i Giva Sverige och uppfyller kvalitetskoden för Tryggt givande. Av din gåva går 91 av 100 kronor till programverksamhet och de resterande 9 kronorna används till nödvändig administration och insamlingskostnader, bland annat att säkerställa hög kvalitet i arbetet.

Vill du rädda liv i vinter? Registrera dig här!

Månadsgivare – tryggt och enkelt

  • Du registrerar dig enkelt som månadsgivare och väljer själv hur mycket du vill ge. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkort varje månad.
  • Av din gåva går 91 % till programverksamhet och endast 9 % används till nödvändig administration och insamlingskostnader.
  • Dina pengar används alltid där Diakonia bedömer att behovet är som störst. 
  • Du kan ändra eller avsluta ditt givande när du vill.

    Bli månadsgivare här!

Nästa artikel