Fem bra saker som dina pengar går till när du blir månadsgivare

Foto: AGIMS

Diakonia är en svensk ideell organisation som arbetar för en värld utan fattigdom, där ingen ska behöva gå hungrig. Som månadsgivare kan du bidra till att barn får en utbildning, föräldrar får en inkomst och fler familjer får mat på bordet varje dag.

Miljontals människor hotas av akut hungersnöd – fler månadsgivare behövs NU. Läs mer här!

Sedan 1966 har Diakonia arbetat med att skapa smarta och hållbara lösningar för en värld utan fattigdom och hunger. Idag finns organisationen på plats i 25 olika länder världen över. 

Att fattigdom går att bekämpa råder det ingen tvekan om och under de senaste decennierna har den faktiskt halverats. Men för att det ska fortsätta gå i rätt riktning måste vi hjälpas åt – inte minst nu då kriser som coronapandemin och kriget i Ukraina hotar att radera ut framsteg som gjorts.  

Vill du vara med och utrota fattigdomen? Genom att bli månadsgivare hos Diakonia kan du bidra till att fler människor får äta sig mätta varje dag. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkort varje månad och du väljer själv hur mycket du vill ge.

Här är några exempel på vad dina pengar kan gå till:
● 192 kronor räcker till mellanmål till 6 barn i en månad på ett av Diakonias center för utsatta barn i Libanon. 
● 200 kronor räcker till frukost till 25 barn i flyktingläger i Libanon. 
● För 239 kronor kan 7 personer i Somalia få utbildning i klimatsmart odling, så att de kan få mat på bordet och även en egen inkomst.
● Genom att ge 300 kronor kan du betala cykellektioner för nio flickor i Bangladesh. Med cykel kan flickorna tryggt och säkert kan ta sig till skolan, få en utbildning och så småningom ett jobb för att försörja sig. Dessutom minskar projektet risken för barnäktenskap. 
● I Somalia genomför Diakonia en akutinsats på grund av den extrema torkan. För 315 kronor får en hel familj vatten i en månad. 514 kronor betalar mat för 6 personer i en vecka.  

Som månadsgivare är du med och gör skillnad varje dag, året om. Registrera dig HÄR!

Diakonias verksamhet finansieras genom gåvor och bidrag och som givare kan du känna dig trygg. Diakonia har 90-konto, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, är med i Giva Sverige samt uppfyller kvalitetskoden för Tryggt givande. Av din gåva går 91 av 100 kronor till programverksamhet och de resterande 9 kronorna används till nödvändig administration och insamlingskostnader, bland annat att säkerställa hög kvalitet i arbetet. 

Foto: KAD

Månadsgivare – tryggt och enkelt

  • Du registrerar dig enkelt som månadsgivare och väljer själv hur mycket du vill ge. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkort varje månad.
  • Av din gåva går 91 % till programverksamhet och endast 9 % används till nödvändig administration och insamlingskostnader.
  • Dina pengar används alltid där Diakonia bedömer att behovet är som störst. 
  • Du kan ändra eller avsluta ditt givande när du vill.

    Bli månadsgivare här!

Nästa artikel