Diakonia räddar liv i Somalia – så hjälper du till

Foto: Mohamed Abdihakim Ismail/ Act Alliance

Somalia har drabbats av den värsta torkan på årtionden. Den ideella organisationen Diakonia finns på plats för att rädda liv. Vill du också hjälpa till? Nu har du chans att stötta Diakonias arbete genom att bli månadsgivare. 

I Somalia har de fyra senaste regnsäsongerna varit extremt torra. Vattenkällor har torkat ut och betesdjur har dött. Torkan är den värsta på över 40 år i landet och människor tvingas till alltmer desperata handlingar för att få mat för dagen. 

Världsläget med post-covid och Ukrainakrisen får matpriserna att skjuta i höjden, vilket gör läget ännu mer kritiskt. Hittills har en miljon människor tvingats lämna sina hem i jakt på mat och vatten och 1,5 miljon barn riskerar akut undernäring.

Läget är akut! Fler månadsgivare behövs för att barn inte ska behöva svälta. Registrera dig HÄR.

Den ideella organisationen Diakonia har startat en insats och finns på plats för att hjälpa drabbade familjer med mat och rent vatten. De delar även ut paket med mensskydd och hygienartiklar till flickor och kvinnor. 

– När en katastrof sker behöver vi vara snabba och rädda liv. Samtidigt arbetar vi på Diakonia långsiktigt för en hållbar utveckling. I Somalia ser vi att barn och kvinnor är extra utsatta, säger Anna Eggelind, internationell chef på Diakonia.

Du väljer själv hur mycket du vill ge – sedan är du med och gör skillnad varje dag, året om. Bli givare HÄR.

Katastrofen har redan lett till avbruten skolgång för 1,4 miljoner barn i Somalia. Risken för barnäktenskap ökar i kris, liksom utsattheten för könsbaserat våld. Diakonias insats arbetar därför även för att hindra detta och öka flickors möjlighet att gå i skolan. 

Diakonia är en svensk organisation som framför allt arbetar med att minska fattigdom på lång sikt, men när en katastrof sker ändras arbetet till mer akuta insatser. Då handlar det om att bevara så många liv som möjligt, här och nu.

Verksamheten finansieras genom gåvor och bidrag, och nu behövs fler månadsgivare. Som givare kan du göra skillnad för de mest utsatta människorna i världen. Av din gåva går 91 av 100 kronor till programverksamhet och de resterande 9 kronorna används till administration och insamlingskostnader.

Vill du vara med och rädda liv? Att bli månadsgivare tar bara en minut och du väljer själv hur mycket du vill ge.

Månadsgivare – tryggt och enkelt

  • Du registrerar dig enkelt som månadsgivare och väljer själv hur mycket du vill ge. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkort varje månad.
  • Av din gåva går 91 % till programverksamhet och endast 9 % används till nödvändig administration och insamlingskostnader.
  • Dina pengar används alltid där Diakonia bedömer att behovet är som störst. 
  • Du kan ändra eller avsluta ditt givande när du vill.

    Bli månadsgivare här!

Nästa artikel