Experten: ”Därför är det viktigt att se över sina försäkringar”

Advertisement
Livet är ständigt i förändring – och behovet av försäkringar ändras därmed över tid. Just därför är det superviktigt att ha koll på vad de olika försäkringarna faktiskt ger.
– Många människor missar ett skydd de behöver, andra kan vara dubbelförsäkrade, säger Håkan Franzén hos Trygg-Hansa.

MISSA INTE: Det går blixtsnabbt att få koll på sina försäkringar – så enkelt kollar du på bara några minuter. 

En del personer tror att det räcker med att skaffa en försäkring och att man sedan kan luta sig tillbaka och ta det lugnt resten av livet.

Men det man då missar är att ens försäkringsbehov kan ändras. Därför behöver man då och då se över vilka avtal man faktiskt har tecknat och vad de innebär.

De flesta av oss är nämligen inte på samma plats i livet som för kanske fem år sedan. Många har flyttat till andra typer av bostäder eller fått barn – och man kanske inte heller kör runt i samma bil som tidigare.

– Vi pratar med hundratals försäkringstagare varje dag och det visar sig ibland att vissa inte vet vad deras försäkringar innebär, säger Håkan Franzén som är försäkringsexpert hos Trygg-Hansa.

Han berättar att många personer är helt ovetande om att de är felförsäkrade.

– Många har tecknat flera försäkringar eftersom man vet att det kan bli kostsamt vid en olycka eller skada annars. Men det är tyvärr inte ovanligt att man exempelvis glömt att ange att man flyttat till en ny bostad och i stället har hemförsäkringen registrerad på den gamla adressen. Vissa betalar också för en försäkring de egentligen inte behöver när de i stället skulle ha mer nytta av en helt annan, säger Håkan Franzén.

Eftersom många upplever försäkringar som krångliga kan det vara skönt att ha en rådgivare att diskutera med. Via Trygg-Hansas försäkringskoll kan man enkelt boka in en telefontid där man får experthjälp för att se vilka försäkringar som passar för just sina behov.

Klicka nedan för att komma till tidsbokningen!

MISSA INTE: Det går blixtsnabbt att få koll på sina försäkringar – så enkelt kollar du på bara några minuter.

Nästa artikel