5 saker som kan få dig att slippa stressen

Advertisement
Stressen ökar i svenskarnas vardag och i dag känner sig var fjärde person stressad enligt en Sifo-undersökning från 2016. Riskerna med för mycket stress är många och det kan lätt leda till allvarliga hälsoproblem. Men det finns saker att göra för att undvika stress – här är fem bra tips som kan få dig att slappna av:

Ta steget mot en tryggare tillvaro: Här är knepet som ger dig stenkoll på försäkringarna.

1. Massage

Det finns mängder av forskning som visar att massage är en effektiv metod för att få kroppen att gå ned i varv och slappna av. Mänsklig beröring har en lugnande verkan och att bli masserad kan ge en känsla av belöning, vilket i sin tur leder till välmående och att stressen försvinner.

2. Träning

Fysisk aktivitet har en positiv inverkan på det mesta i kroppen, däribland hjärnan. Enligt forskare vid Karolinska Institutet innebär träning att kroppen rensas från det ämne som uppstår vid stress, något som gör att stresskänslan minskar. Mer om studien går att läsa här.

3. Matlagning

Många stressar upp sig över vardagliga sysslor som till exempel matlagning. En vanlig uppfattning är att det tar för lång tid att laga mat, vardagen kan vara fylld av annat som man hellre prioriterar vilket leder till att kosten blir lidande. Men det finns flera enkla, goda och näringsrika rätter som inte alls tar särskilt lång tid att laga. Dessutom ökar bra och nyttig mat ditt välbefinnande.

Ta steget mot en tryggare tillvaro: Här kan du boka tid och bli uppringd av en rådgivare som ger dig stenkoll på försäkringarna.

4. Skratt

Ett gott skratt förlänger livet heter det och faktum är att det stämmer ganska bra. Forskning visar att skratt är allmänt stresslindrande då det får kroppen att utsöndra ämnen som ser till att minska stresshormoner. Att skratta förflyttar också tankarna från negativa saker som kan göra oss oroliga och uppstressade till positiva saker som är roliga och får oss att må bra.

5. Kolla upp dina försäkringar

Att skjuta upp saker som är jobbiga gör att de ligger och gnager i huvudet under lång tid, något som kan vara väldigt stressigt. Att inte ha koll på sina försäkringar är en typisk grej som kan innebära stress och oro. Hos Trygg-Hansa kan du just nu enkelt få stenkoll på dina försäkringar med hjälp av Försäkringskollen. Klicka här och boka en tid så blir du uppringd av en rådgivare som hjälper dig att reda ut dina frågetecken och ser till att du är rätt försäkrad.

Ta steget mot en tryggare tillvaro: Här är knepet som ger dig stenkoll på försäkringarna.

Nästa artikel