5 tillfällen då du bör se över försäkringarna

Advertisement
Ibland händer saker som gör att ens livssituation förändras. Något som inte alla tänker på, men som är oerhört viktigt i dessa lägen, är att uppdatera sitt skydd. Här följer fem tillfällen då det är hög tid att se över sina försäkringar.

Har du rätt försäkringar för dina behov? Kolla här på bara några minuter.

1. Familjen växer
Att skaffa barn innebär förstås en stor förändring i livet – och att vara rätt skyddad redan från start är en självklarhet för många. Se därför till att skaffa en ordentlig barnförsäkring så fort barnet är fött och utskrivet från BB. Genom Försäkringskollen kan du snabbt och smidigt få råd kring vad du behöver göra för att ge ditt barn en trygg början i livet.

2. Ny bostad
Större, mindre, närmare eller till en annan ort. Att flytta innebär alltid en stor omställning i vardagen. Men oavsett vart flyttlasset går är det alltid viktigt att uppdatera sin hemförsäkring så fort man kommit på plats i den nya bostaden. Hemförsäkringen gäller nämligen den adress som framgår i försäkringsbrevet – och om den inte uppdateras står hemmet oskyddat om någonting skulle hända.

3. Ny bil
Har den gamla bilen blivit sliten med åren? Eller behöver familjen kanske någonting större? Det finns många anledningar att köpa ny bil och de flesta svenskar gör det också med jämna mellanrum. Men bilar är värdefulla och behöver därmed ordentliga försäkringar. Det finns olika varianter av bilförsäkringar att välja bland och det kan vara svårt att hålla koll på vad som gäller. Många missar till exempel att bilens vagnskadegaranti går ut efter tre år, vilket innebär att försäkringen måste utökas från halv- till helförsäkring. Genom Trygg-Hansas Försäkringskollen får du hjälp att hålla försäkringen uppdaterad.

Har du rätt försäkringar för dina behov? Kolla här på bara några minuter.

4. Dags att resa
Oavsett om du ska ut på en lång eller kortare resa är det bra att vara rätt försäkrad. I vissa fall kan du ha reseskydd genom din hemförsäkring, i andra fall måste du göra ett tillägg för att vara skyddad på resan. Ta noga reda på vad som gäller innan du reser, det kan nämligen komma att stå dig väldigt dyrt om någonting händer och du inte har rätt försäkring.

5. Arv
Att ärva sina släktingars ägodelar är ingenting ovanligt men kan innebära förändringar i livet. Kanske står du plötsligt som ägare till ett stort hus utan koll på vad som nu gäller. Att se över sina försäkringar är därför ingen dum idé om du skulle hamna i en sådan situation. Genom Trygg-Hansas Försäkringskollen kan du boka en tid och bli uppringd av en rådgivare som hjälper dig att reda ut frågetecknen. På så sätt kan du snabbt och smidigt se till att dina nyblivna ägodelar är rätt försäkrade.

Har du rätt försäkringar för dina behov? Kolla här på bara några minuter.

Nästa artikel