Fyra försäkringstips som kan underlätta företagandet

Advertisement

Som småföretagare är det ofta tusen saker att tänka på.
Särskilt försäkringar kan vara snårigt att sätta sig in i om man känner att man inte riktigt har koll.
Men det finns gott om stöd att få från både experter och rådgivare.
Här är fyra försäkringstips som kan underlätta företagandet.

Har du rätt försäkring till ditt företag? Kolla snabbt här genom att boka en tid hos en av Trygg-Hansas experter.

Försäkra företaget

30 procent av de svenska företagen med upp till tio anställda saknar en företagsförsäkring. Det visar en undersökning som Trygg-Hansa gjorde 2013. Att driva sitt arbete utan försäkringar kan få stora konsekvenser för hela företaget om det händer en olycka. Det innebär att man står utan skydd vid bland annat bränder och vattenskador.

För att få hjälp om något oförutsett inträffar är ett bra tips att skaffa en företagsförsäkring. Trygg-Hansa har flera olika beroende på i vilken bransch man verkar – och med en försäkring kan man som företagare sova lite lugnare om nätterna.

Försäkra personalen

En arbetsplats är ingenting utan sin personal. Det är en gammal klyscha som faktiskt stämmer väldigt bra – det är ju de anställda som ska driva firman framåt och se till att företaget når de mål man satt upp.

Ändå är det många företagare som faktiskt inte försäkrat sina anställda. Ett lämpligt skydd är att skaffa en olycksfallsförsäkring till personalen utifall att den anställde skulle göra sig illa i arbetet. Hos medarbetare som ofta är ute och reser i tjänsten kan det också vara bra med en tjänstereseförsäkring.

Har du rätt försäkring till ditt företag? Kolla snabbt här genom att boka en tid hos en av Trygg-Hansas experter.

Tänk på detaljerna för att öka trivseln

Många analytiker är överens om att en ökad trivsel och mer motiverade medarbetare också har inverkan på arbetsinsatsen. Som företagare kan man göra många olika saker för att personalen ska trivas på sitt jobb. Ett pingisbord i lunchrummet kan snabbt bli populärt, och varför inte investera i en ny bryggare så att morgonkaffet blir extra gott? Det är ofta de små detaljerna som kan få stor betydelse.

Försäkringar är en viktig förmån som man kan erbjuda sina anställda. Då känner de sig tryggare och kan prestera ännu bättre. Med exempelvis en bra olycksfallsförsäkring kan de få hjälp om de någon gång skulle skada sig och bli borta en längre tid.

Ta hjälp av experterna

Som företagare kan det ibland kännas hopplöst att sätta sig in i personalfrågor. Särskilt också då man som chef ofta är den som ska komma med svaren. Då kan det vara skönt att inse att man faktiskt inte är ensam. Trygg-Hansas experter hjälper dagligen företagskunder med frågor och funderingar, och dit kan man enkelt vända sig för att få svar på just sina undringar. Via länkarna nedan går det också att snabbt kolla upp vilken typ av företagsförsäkring man kan tänkas behöva, och boka tid med en expert för att få guidning. Det gäller förstås oavsett om man redan är kund eller inte.

Har du rätt försäkring till ditt företag? Kolla snabbt här genom att boka en tid hos en av Trygg-Hansas experter.

Nästa artikel