Här är riskerna med ett oförsäkrat företag

Advertisement
Var tredje småföretagare saknar försäkring för sitt företag och lever därmed farligt. Utan försäkring finns inget skydd mot till exempel skador, olyckor eller olika typer av brott.
– Det är många som inte har kunskap om vilka risker det innebär att vara oförsäkrad, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert på Trygg Hansa.

Ta steget mot en tryggare tillvaro på företaget: Här kan du boka en tid och bli uppringd av Trygg-Hansas rådgivare.

Som företagare är det massor av saker att hålla reda på och det är lätt att glömma bort en av de viktigaste delarna – försäkringen. Utan en företagsförsäkring står hela verksamheten oskyddad mot flera saker som kan ha förödande effekt.

Trots det är det många företagare som är oförsäkrade. Enligt en undersökning som Trygg-Hansa genomförde 2013 saknar över 30 procent av de svenska företagen med upp till tio anställda en företagsförsäkring.

– Det är många som inte vet vilka risker det innebär att inte ha en företagsförsäkring. Närmare en tredjedel av småföretagarna saknar alltså skydd vid bränder, inbrott, vattenskador och annat som kan sätta stopp för hela verksamheten, säger Håkan Franzén på Trygg-Hansa.

En annan viktig del i företagsförsäkringen är ansvarsskyddet som ger stöd vid skadeståndskrav eller rättstvister – händelser som annars kan komma att bli mycket kostsamma.

– Det är aldrig roligt att hamna i sådana situationer, men att ha en försäkring i ryggen kan vara till mycket stor hjälp, säger Håkan Franzén.

Ett vanligt misstag är att tro att den privata försäkringen ska täcka även företagets egendom. För dem som driver enskild firma kan det vara särskilt svårt att skilja på företag och privatliv, men då privatpersonen är en juridisk person och företaget en annan behövs två olika skydd.

För den som är osäker på vad som gäller för företaget är Trygg-Hansas Försäkringskollen ett bra knep att ta till. Genom att boka en tid här ringer en rådgivare upp och ger tips och råd. Alla företagare kan få hjälp, oavsett om man är kund hos Trygg-Hansa eller inte.

– Det här är ett jättebra sätt att skaffa sig bättre koll. Även om man redan har en försäkring är det bra att med jämna mellanrum kolla upp att man har rätt sorts skydd, säger Håkan Franzén.

Ta steget mot en tryggare tillvaro på företaget: Här kan du boka en tid och bli uppringd av Trygg-Hansas rådgivare.

Nästa artikel