Smarta aviseringar från SkimSafe – så fungerar det

ID-kapningar blir allt vanligare.
Den som drabbas kan få stora problem – och Polisen uppmanar nu allmänheten till försiktighet.
SkimSafe Online erbjuder ett komplett ID-skydd där den första månaden just nu är gratis.

Tjänsten som SkimSafe Online erbjuder har på kort tid blivit väldigt efterfrågad och tusentals svenskar har redan tecknat medlemskap. 

Som medlem är man skyddad mot flera av de vanligaste bedrägerierna i Sverige idag. Bland mycket annat så skyddar tjänsten mot ID-kapning, kapning av konton på sociala medier, bluff-fakturor, nätbedrägerier. Läs mer om allt som ingår i medlemskapet här

Efter att man har registrerat sig som medlem startar den proaktiva bevakningen av ens uppgifter i viktiga myndighetsregister, kreditupplysningsföretag, på internet och på Dark Web. 

Om någon misstänkt aktivitet skulle upptäckas får användaren direkt ett meddelande i mobilen. Det kan bland annat röra sig om följande aviseringar från SkimSafe. 

Prova SkimSafe Online gratis i 30 dagar.

1. “Det har tagits en ny kreditupplysning på dig av företaget X”

Om man får en okänd kreditupplysning kan det vara ett första tecken på en ID-kapning.

2. “Antalet betalningsanmärkningar har ökat/minskat”

Skulle antalet betalningsanmärkningar förändras av icke känd anledning får man som medlem direkt en avisering i mobilen.

3. “Dina folkbokföringsuppgifter har ändrats”

Likt punkt 1 kan det här vara ett första tecken på en ID-kapning och medföljande stora problem.

4. “Du har ett nytt bolagsengagemang registrerat”

Om man som individ ofrivilligt skrivs in som medlem i en bolagsstyrelse får man denna avisering. Fenomenet är mer känt som att man blir “målvakt” för ett bolag.

5. “En lagfart i ditt namn har ändrat”

Lagfart är det officiella beviset på att man äger en fastighet, och finns registrerat hos Lantmäteriet. Om man får denna avisering kan det innebära att man har blivit utsatt för lagfartskapning. 

Testa tjänsten – just nu är den första månaden helt gratis >>

Identitets- och kortbedrägerier är Sveriges vanligaste brott med över 400 000 fall i Sverige bara under förra året, enligt BRÅ

Polisen rekommenderar nu dessutom alla svenskar att ha en tjänst som meddelar dig via SMS om någon använder dina personuppgifter. SkimSafe Online är precis en sådan tjänst – en tjänst man nu kan prova helt gratis i 30 dagar. Bevaka dina personliga uppgifter redan idag, bli medlem genom att klicka på någon av länkarna i artikeln. Man kan även teckna tjänsten på Clas Ohlson och MediaMarkt.

Nästa artikel