Maries bankkonto tömdes – nu vill hon varna andra

En dålig magkänsla ledde Marie Lewen­hagen, 54, till att se över sitt banksaldo. Då upptäckte hon att någon hade tömt hennes konto. I dag rör hon sig aldrig ute på stan utan ett SkimSafe-kort i plånboken.
– Nu känns det tryggt och jag är inte ­orolig på samma sätt, säger hon.

Sjuksköterskan Marie Lewenhagen, 54, från Bagarmossen hade lagt märke till att småsummor försvunnit från hennes konto. Magkänslan sa att något stod på tok – vilket skulle visa sig stämma.

Men när Marie loggade in på internetbanken var det redan för sent.
– Jag vet inte hur det gick till, men de hade rensat kontot på allt jag hade. Jag tjänade inte så mycket pengar då heller, så 12 000 kronor var ­viktiga pengar för mig, säger hon.

Trådlös skimning

Tyvärr är Marie inte ensam om att drabbas av den här typen av brott. Med modern teknik har det blivit enklare för tjuvar att få tag på privatpersoners kortuppgifter genom så kallad trådlös skimning.

Allt som behövs är en mobiltelefon – sedan kan bedragarna kopiera kortuppgifter trådlöst utan att ens nudda sitt offer.

Marie Lewen­hagen fick dock aldrig klarhet i exakt vad som hände.
– Jag undrade när och var det hände, men Polisen sa att det kan hända var som helst. På affären eller på stan. Det är såklart riktigt obehagligt, säger hon.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort – nu med GRATIS FRAKT! Kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning.

I dag är hon skyddad

När Marie hörde talas om SkimSafes skyddskort, som skyddar alla betalkort i plånboken mot trådlös skimning, agerande hon snabbt.

– En kollega berättade att hon köpt ett Skimsafe-kort till sig själv i julklapp. Då gjorde jag det­samma. Det är inte speciellt dyrt heller, med tanke på att man skyddar alla sina pengar från trådlös skimning, säger Marie.

I dag lämnar Marie aldrig hemmet utan ett SkimSafe-kort i plånboken. I jobbet som sjuksköterska på ett äldreboende i södra Stockholm rör hon sig ofta ute bland folk. Hon både reser och går på stan ofta utan att känna sig rädd.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort – nu med GRATIS FRAKT! Kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning.

”Känns tryggt”

– Nu känns det tryggt och jag är inte orolig på samma sätt. Jag vill rekommendera alla att skaffa ett SkimSafe-kort, det är en billig investering, säger hon.

Även Maries man kan andas ut framöver, menar Marie.

– Jag ska köpa ett SkimSafe-kort åt honom också. Att råka ut för trådlös skimning ska liksom inte behöva ­hända. Det är så onödigt, säger hon.

SkimSafe-kortet finns även att köpa i butik hos de auktoriserade återförsäljarna Clas Ohlson och MediaMarkt.

Nästa artikel