Så kan du bli trådlöst skimmad – trots att du håller avstånd

Har du ett kontaktlöst betalkort? Då kan du drabbas av trådlös skimning – utan att märka något. Men med ett SkimSafe-kort i plånboken kan inte tjuvarna komma åt dina pengar trådlöst.

Antalet kontaktlösa kort fortsätter att öka i Sverige. Med kontaktlösa betalkort kan man betala utan att behöva slå in någon pinkod, genom att bara blippa sitt kort. Med tekniken i dessa nya kort så kom också möjligheten att trådlöst stjäla kortuppgifter, så kallad trådlös skimning.

SkimSafe-kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning. Beställ idag och få 50 kr rabatt med koden vår50!

Så kan dina kortuppgifter stjälas trådlöst

Med hjälp av en avläsare eller en app i mobiltelefonen kan tjuven på bara några sekunder kopiera dina kortuppgifter. Tjuven behöver inte ens befinna sig fysiskt nära dig, utan det räcker med att du är ett par meter ifrån själva skimningsutrustningen. Så oavsett om du håller avstånd till andra människor eller ej, kan tjuven komma åt dina kortuppgifter genom att gömma avläsaren där du minst anar det.

”Utrustningen är inte större än en vanlig laptop och kan därför enkelt gömmas på platser där folk rör sig – i en cykelkorg, under en bänk i parken eller bakom en papperskorg vid bensinmacken”, berättar säkerhetsexperten Björn Granberg på SkimSafe.

På grund av denna sluga metod märker man inte att man har drabbats förrän man kollar saldot på sitt konto och ser att pengarna är borta. Som tur är finns det en billig lösning som stoppar de moderna ficktjuvarna.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort – just nu får du 50 kr rabatt med koden vår50! Kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning.

Beställ skyddskortet idag

SkimSafe har tillverkat ett hyllat skyddskort mot trådlös skimning. Kortet placeras i plånboken tillsammans med dina andra kort och har en livstid på över fem år.

”När du placerar SkimSafe-kortet i din plånbok kommer dina betalkort vara helt skyddade mot trådlös avläsning. Kortet innehåller modern teknologi med en störsändare som blockerar alla trådlösa skimningsförsök och är det säkraste på marknaden”, säger Björn Granberg på SkimSafe.

SkimSafe-kortet är Nordens mest sålda skydd mot den här typen av ficktjuvar med över 300 000 nöjda kunder. Varje kort genomgår omfattande kvalitetskontroller så att man som konsument ska kunna känna sig hundra procent säker. Passa på att köpa kortet redan i dag – just nu får du 50 kr rabatt om du anger koden vår50 i kassan.

SkimSafe-kortet finns även att köpa i butik hos de auktoriserade återförsäljarna Clas Ohlson och MediaMarkt.

Nästa artikel