Ingrid blev av med 17000 kronor – här är hennes varning till andra

Ingrid Kolseth Friberg, 58, förlorade 17 000 kronor efter att hennes kort kapades på nätet. ”Jag blev helt panikslagen när jag såg att pengarna var borta. Nu känner jag mig trygg, när jag har ett SkimSafe-kort i plånboken”, säger hon.

58-åriga Ingrid Kolseth Friberg från Borlänge misstänkte aldrig att något stod på tok. Men på hennes konto fattades hela 17 000 kronor.
– Det var banken som hörde av sig och sa att pengarna fattades. Jag blev panikslagen när jag såg att pengarna var borta, säger Ingrid.

”Det är hemskt”

Ingrids situation är långt ifrån unik. Med dagens moderna teknik är det enklare än någonsin att kapa privatpersoners kortuppgifter – och inte bara på nätet. Med en simpel avläsare kan vem som helst kopiera kortuppgifter trådlöst och handla med offrets pengar online. Metoden kallas för trådlös skimning och kan drabba alla med ett kontaktlöst betalkort, när och var som helst.

– Jag tycker att det är hemskt, jag vet nästan inte vad jag ska säga. Det är så enkelt i dag, att göra bedrägerier med kort och sånt. Det är fruktansvärt. Man måste ju använda kort idag eftersom många butiker inte accepterar kontanter, säger Ingrid.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort! Beställ idag och få 50 kr rabatt med koden vår50.

Så kan man skydda sig

När Ingrid hörde talas om trådlös skimning kom hon samtidigt i kontakt med säkerhetsföretaget SkimSafe. SkimSafe har tillverkat ett prisvärt skyddskort som med avancerad SkimPower-teknik slår ut tjuvarnas signaler och stoppar trådlös skimning.

– Jag känner mig faktiskt jättetrygg med kortet i plånboken. Jag har testat att hålla SkimSafe-kortet nära mitt betalkort när jag blippar det i kassan, och betalningen funkar inte. Då vet jag att signalen slås ut och att det inte fungerar att skimma mitt bankkort heller, när SkimSafe-kortet är nära, säger Ingrid.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort! Beställ idag och få 50 kr rabatt med koden vår50.

Uppmanar andra att skaffa kortet

Samtidigt som Ingrid känner sig trygg och säker är hon bekymrad; fler svenskar borde skaffa SkimSafe-kortet, menar Ingrid.

– Jag tycker att fler ska skaffa sig ett SkimSafe-kort. Det är värt pengarna, absolut. Det är värt 299 kronor för att känna sig trygg när man handlar och är ute på ärenden. Jag funderar faktiskt på att köpa fler och ge bort till såna som jag tycker är värda ett, säger Ingrid och skrattar.

SkimSafe-kortet finns även att köpa i butik hos de auktoriserade återförsäljarna Clas Ohlson och MediaMarkt.

Nästa artikel