Semestermeckat för de som längtar efter en aktiv semester

Just nu är tusentals svenska familjer upptagna med att planera årets sommarsemester. Kommer det att bli en chartersemester? En storstadsemester? Eller blir 2019 året då man ska prova något helt nytt?

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

Äntligen börjar sommaren närma sig. Många svenskar tänker att sommarsemestern behöver spenderas i en pool vid Medelhavet eller vid en europeisk huvudstad med massa restauranger, barer och butiker. Men Europa har så mycket mer pärlor som erbjuder massa roliga aktiviteter – där man inte ligger still hela semestern utan där man faktiskt också får röra på sig.

Strålande kombination

Zell am See-Kaprun är ett av Österrikes vackraste områden och ett mecka för alla naturälskare som gillar det där lilla extra. Kombinationen av glaciären, de fantastiska bergen och sjön Zell, där vattnet är så rent att det går att dricka, gör att den här regionen är helt unik i sitt slag – och definitivt värt ett besök under sommaren.

Om man alltså inte tycker om att bara ligga och sola och bada på stranden är Zell am See-Kaprun den perfekta sommardestinationen i år. Här finns något för alla smaker och man kommer definitivt inte att bli uttråkad. Urvalet av aktiviteter är nämligen fantastiskt.

Kolla hit för att hitta det perfekta resmålet för årets semester

Ta en tur med en hyrcykel, vandra längs Alptopparna, testa på olika vattensporter i den kristallklara sjön Zell, testa på paragliding med utsikt över de 3000 meter höga topparna på Tauren eller spendera en eftermiddag på trevliga golfbanorna. Som du hör är möjligheterna oändliga.

Utnyttja speciella sommarkortet

Med Zell am See-Kaprunsommarkort får du möjlighet att prova på ett 40-tal attraktioner, inklusive ett flertal utflyktsmål, sevärdheter och museum runtom i regionen, till ett mer förmånligt pris än om du bokar alla aktiviteter för sig. Några av höjdpunkterna som ingår i sommarkortet är Sigmund Thons ravin, Kapruns höga bergsreservoarer, Großglockneralpinvägen samt vattenfallen i Krimml.

Just nu är det som alltså många som är igång med att planera sin sommarsemester, och ju längre man väntar desto dyrare blir det ofta.  Men just nu kan man passa på att fynda prisvärda boenden i  naturvackra Zell am See-Kaprun. Här nedanför hittar du sommarens vrakpriser för hela familjen eller kompisgänget.

Just nu: Klicka här för att kolla in det perfekta resmålet för årets semester

Källor: Österrikes turistbyrå och Zell am See-Kapruns turistbyrå
Bildkälla: Österrikes turistbyrå

Nästa artikel