Europeiska sommarstaden som seglar upp som favorit – hos den yngre publiken

Med sina höga berg, färgglada hus, sitt trevliga folk och sin gamla kulturtradition har österrikiska Salzburg länge lockat besökare från världens alla hörn.
Nu seglar semesterresmålet även upp som en favorit hos den yngre publiken – ett rikt nattliv, spännande shoppingmöjligheter och utsökt mat lockar stort. 

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

Salzburg är en härlig österrikisk pärla perfekt för en långweekend. Den mysiga sommardestinationen har sedan långt tillbaka varit ett populärt resmål för svenskarna. Med sina 150 000 invånare är staden, som har en historia av att vara ”porten till Alperna”, precis lagom stor för att ta sig ann under en långweekend.

Växande restaurangutbud

På sistone har Salzburg satsat mer och mer på den unga publiken och staden har nu seglat upp som en storfavorit hos de unga själarna. Och det finns många faktorer bakom detta. Den gamla stadskärnan är sedan länge världsarvslistad av Unesco, så mysigare miljöer får man leta efter. Salzburgs restaurangutbud och nattliv är lätt att uppskatta. Gillar man modern fine dining finns ett brett spektrum, föredrar man något lite enklare blir man inte heller besviken.

Få mer inspiration för att skapa en unik semester som kommer att göra vännerna gröna av avund.  

Lätt att ta sig runt

Många weekendstäder kan vara struliga att ta sig runt i då man måste sätta sig in i busstrafiken och tunnelbanesystemet. I Salzburg slipper man tänka på detta, de bekväma avstånden gör att besökarna lätt kan ta sig runt till fots –  så på en kväll hinns många spännande stop med utan dyra resekostnader. Välj och vraka mellan trendiga barer till klassiska irländska pubar för att sedan avsluta kvällen på hippa nattklubben Take Five där feststämningen fortsätter till 05 på morgonen. Är man sugen på en lugnare kväll kan man ta en tur till Street Dance Center, en danscenter som finns sedan 1999 och har spännande workshops och dansuppträdande med allt från hip-hop till breakdance.

Fynda billiga märkeskläder

Att Salzburg seglat upp som en favorit hos den yngre publiken beror också på det växande shoppingutbudet. Den österrikiska pärlan har något för alla, varje sig man är ute efter snygga kläder, choklad i världsklass eller om man vill fynda på mysiga marknader. Spatsera i köpcentrumet Europark med sina 130 butiker eller ta en tur till den kända outleten Designer Outlet Salzburg – himmelriket för den som vill fynda märkeskläder till vrakpriser.

Men Salszburg shoppingvärld erbjuder inte bara kläder, för hippa gourmanden finns också mysiga marknader där allt från choklad och ekologiska bakverk kan avnjutas. Bio-Bauernmarkt vid Kajetanerplatz har exempelvis gjort sig känd för sitt ekologiska utbud där goda ostar, grönsaker och bakprodukter får det att vattnas i munnen.

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

Källor och bildkällor: Österrikes turistbyrå och Salzburgs turistbyrå

Nästa artikel