4 oemotståndliga upplevelser som gör detta semesterparadis till något alla svenskar bör se

Omgivet av enorma berg ligger den lilla österrikiska pärlan Zell am See-Kaprun. Sett till invånarantal, så är Zell am See-Kaprun inte mycket större än en mindre svensk stad. Men området bjuder på otaliga upplevelser, som gör det till det självklara valet av destination för sommarsemestern 2019.

I många år har svenskarnas favoritresmål på sommarsemestern varit Medelhavet – men det finns faktiskt en stad som ligger mycket närmare Sverige och som får alla svenskar att jubla.

Zell am See-Kaprun ligger bara 130 kilometer från München och är ett riktigt paradis för familjer som vill ta sig söderut på semestern. Här är 4 anledningar till att alla svenskar borde uppleva semesterparadiset Zell am See-Kaprun.

1. Oemotståndligt badvatten

Som namnet förtäljer, ligger Zell am See-Kaprun vid sjön Zeller See. Vattnen i sjön är smältvatten från de omliggande bergen, som om vintrarna är täckta med snö. Det är så rent att man till och med kan dricka det om man vill.

Vattnet är faktiskt så pass kristallklart, att inte ens den största badkrukan kan motstå frestelsen att ta sig ett dopp.

Utöver att vara ett bra badställe, så är Zeller See också en populär plats för segling. Varför inte hyra en båt, testa din balans med stand up paddling eller åka vattenskidor på det klara vattnet?

Här är fantastiska sommardestinationen man inte får missa!

Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

2. Lättillgängligt från Sverige

Jämfört med de ”traditionella” semesterdestinationerna vid Medelhavet, så tar det inte mer än 15 timmar att köra från södra Sverige till Zell am See-Kaprun.

Zell am See-Kaprun ligger nära Alpernas motorvägar. Från München tar det 2,5 timme med bil att nå Zell am See-Kaprun och från Salzburg tar det bara 1,5 timme! Det är även enkelt att ta tåg om man föredrar det. Zell am See-Kaprun har sin egen tågstation och har goda förbindelser till både Salzburg, München, Innsbruck och Wien.

3. Ett sagoland för den aktive semestraren

De karga bergen omkring Zell am See är som skapta för sport. I hela Zell am See-Kaprun finns inte mindre än 240 kilometer cykel- och mountainbikeleder – ett paradis om man är en av de många svenskar som har cykling som hobby.

Vill man istället uppleva den storslagna naturen i Zell am See-Kaprun i lugn och ro, så ska man prova de toppmoderna elcyklarna. Det är cyklar utrustade med en elmotor, precis som de man kan se på gatorna i Sverige. På sådana kan man obesvärat utforska Zell am See-Kaprun och ta in de sköna naturupplevelser som området bjuder på.

Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

4. På toppen av Alperna

Zell am See-Kaprun ligger vid foten av några av de största bergen i regionen. En av de absoluta höjdpunkterna av semestern är att besöka den 3 202 meter höga Kitzsteinhorn-glaciären. Även på sommaren är det möjligt att betrakta de isiga alptopparna från utsiktsplattformen Top of Salzburg, som ligger mer än 3 kilometer över havet.

Har du lust att uppleva Alpernas natur på ännu närmre håll, så bör du gå en vandringstur tillsammans med en nationalparksguide. Det är ett enastående sätt att uppleva Alpernas storhet på – och så är det dessutom helt gratis!

Här är fantastiska sommardestinationen man inte får missa!

Zell am See-Kaprun i siffror

Vandringsleder: 400 km
Cykelleder: 242 km
Liftar: 49
Alphyttor: 90
Hotell: 800

Läs mer om underbara Zell am See-Kaprun här!

Kolla in allt man kan göra i området i videon nedan:

Nästa artikel