3 tips för en oförglömlig vandring i Alperna

Zell am See-Kaprun är ett av Österrikes mest kända och populära områden för naturälskarna. Med sina höga berg och klara sjöar är det ett område som verkligen är inbjudande, man vill bara snöra på sig vandringsskorna och bege sig ut i naturen.

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

De gröna bergen tronar majestätiskt över Zell am See-Kaprun. Vid foten av bergen ligger Zell-sjön, där vattnet är så rent att det går att dricka.

Jo, Zell am See-Kaprun är en plats som kan få vem som helst att tappa andan, men inte bara på grund av sin vackra natur. Zell am See-Kaprun är ett fantastiskt område för att åka på vandringssemester.

Men alla som har varit på vandringssemester vet hur skönt det kan vara att ha koll på vad man har att vänta sig. Så här ger vi dig tre tips för att göra vandringsresan till Zell am See-Kaprun oförglömlig.

1. Njut av Alperna med en expert

Alperna är en skattkammare full av historia – så varför inte utforska området med en lokal guide?

Zell am See-Kaprun har många lokala guider som kan följa med dig runtom i det vackra landskapet. De visar dig de finaste växterna, de bästa örterna och de lär dig massor om mängden djur som bor i Alperna.

Att ta hjälp av en lokal guide gör att du kan njuta av de österrikiska Alperna och vara säker på att lära dig massor om naturen runt omkring dig.

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

2. Ta en paus i en alpstuga

Utan mat och dryck orkar inte kroppen med. Det är trevligt att vandra, men det blir ännu trevligare om man tar en mysig paus i någon av de många alpstugorna.

Österrike är känt för sina stämningsfulla små trästugor, där kockarna lagar lokala specialiteter över disken. Bara i Zell Am See-Kaprun finns uppemot 50 bergsstugor som erbjuder god mat och svalkande förfriskningar.

Prova till exempel den österrikiska dessertfavoriten Kaiserschmarrn eller skölj dagens upplevelser med en iskall öl.

Få mer inspiration för att skapa en semester som gör vännerna gröna av avund

3. Kontrollera utrustningen

Det är inte svårt att komma igång med vandringen, men det är alltid bra att ha koll på några saker. Passande kläder, solglasögon, hatt och solskyddsfaktor är viktiga saker att ha med.

Det är också smart att ha proviant och en mobiltelefon i ryggsäcken – och kom såklart ihåg kameran – för att få ut det mesta av naturupplevelsen.

Innan man beger sig ut på vandringsturen är det även bra att kika på de över 100 vandringsleder som den lokala turistbyrån rekommenderar. Vill du gå kort eller långt? Vill du se gamla gårdar eller artificiella träfigurer? Det finns onekligen något för alla.

JUST NU: Klicka här för att kolla in vackra resmålet

Källa: Zell am See-Kaprun Tourismus
Bildkällor: Gletscherbahnen Kaprun AG, Zell am See-Kaprun Tourismus/Faistauer Photography, Maiskogel betriebs AG

Nästa artikel