3 saker man inte får missa i Salzburg

Mysiga caféer, fantastiska vyer och spännande arkitektur – Salzburg räknas som en av Europas vackraste städer och har något för alla. Här är stadens 3 måsten som man absolut inte får missa!

Kolla in: Här är det perfekta resmålet för årets semester

Den österrikiska kultur– och naturstaden Salzburg, som ligger belägen på båda sidorna av floden Salzach, pryds av enastående berg och har länge lockat turister från hela världen. Barockstaden har ett brett utbud av sevärdheter och vackra landskap och passar perfekt för en långweekend. För att man inte ska missa stans bästa pärlor har vi här listat Salzburgs 3 absoluta måsten.

Gamla stan

Många städer har äldre delar som är mycket vackra. Men gamla stan i Salzburg är förtrollande och något utöver det vanliga. 1997 blev den historiska delen i Salzburg, som är Wolfgang Amadeus Mozarts födelsestad, utsedd till Unescos världskulturarv.

De centrala delarna av Salzburg har något för alla.

Att strosa omkring bland gamla stans fina smågator, de gamla kyrkorna och de mysiga restaurangerna är en fröjd för alla sinnen. Ta med familjen eller vännerna och njut av att vara omringad av ståtliga byggnader från olika århundraden – det är en tidsresa som är värd att upplevas.

Salzburg på kvällen – perfekt för en mysig promenad.

Klicka här och få ännu mer inspiration för att skapa en semester som kommer att göra vännerna gröna av avund.

Kaffehus

Österrike har en 300-årig lång tradition av charmiga kaffehus. De mysiga caféerna har blivit en viktig mötesplats för många och lockar med sitt goda kaffe och sina tårtor och bakverk, som nästan alltid är hembakade. Om man semestrar i Salzburg är ett stopp på anrika Café Fürst ett måste. Deras framgångskoncept är ganska enkelt, deras handgjorda Salzburg-Mozartkulor görs efter recept från uppfinnaren själv och fortsätter att vara en välsmakande succé.

De välkända Mozartkulorna – en delikatess man inte får missa när man besöker Salzburg.

Fästningen Hohensalzburg

Att besöka Salzburg utan att se Hohensalzburg-fästningen är som att åka till New York och inte se Frihetsgudinnan. Fästningen har blivit en symbol för staden och är ofta den som syns på alla vackra vykort från resmålet. Den anrika borgen, som ligger belägen i stadens hjärta och är byggd på svindlande branta klippor, räknas som Mellaneuropas största fullständigt bevarade borg.

Salzburg imponerar med sin arkitektur och sina vyer.

Fästningen är perfekt att besöka en härlig sommardag efter att ha strosat omkring i gamla stans smågator. Ett besök här gör även att man kan njuta av den fina utsikten över det makalösa landskapet.

Mäktiga fästningen Hohensalzburg – som bjuder på en fantastisk vy över staden.

Bonustips: Det kryllar av smakfulla hotell i Salzburg. Ett utöver det vanliga är familjeägda Hotell Theresia. Det ligger omgivet av gröna berg och kombinerar exklusiv inredning och ekologisk medvetenhet. På väg till rummen kan man stöta på konst av Andy Warhol och den ekologiska maten har vunnit flera priser. Hotellet är även utrustat med såväl uppvärmda inomhus- och utomhuspooler och en helt ny sjö att bada i.

Just nu: Klicka här för att kolla in resmålet för den perfekta semestern

Fakta om Österrike
  • Huvudstad: Wien
  • Invånare: 8 miljoner
  • Area: 83.858 km2
  • Officiellt språk: Tyska
  • Antal invånare i Salzburg: 150.000


Källor och bildkällor: Österrikes turistbyrå och Salzburgs turistbyrå

Nästa artikel