Uppsalaläkaren: ”På Centrumkliniken har vi Uppsalas bästa läkare”

Helhetstänk, kontinuitet och ett bra bemötande är några av ledorden på Centrumkliniken i Uppsala. Läkaren Alette Brorstad tycker att vårdcentralen utmärker sig med ett bra ledarskap och duktig personal.
– Vi har Uppsalas bästa läkare, säger Alette.

Nu kan du lista dig på Centrumkliniken! Fyll i dina uppgifter HÄR så skickas ett formulär för listning till dig.

Alette Brorstad är läkare på Centrumkliniken, en vårdcentral i centrala Uppsala där man strävar efter att ha ett helhetstänk kring sina patienter.

– Ingen är bara ett knä, säger Alette Brorstad och förklarar:

– Genom att förstå helheten kan jag hjälpa mina patienter på ett så effektivt sätt som möjligt. Jag strävar efter att ge bästa möjliga livskvalitet även om jag inte kan bota alla deras sjukdomar.

Att hålla god kontinuitet är också något som prioriteras. Därför får alla som är listade på vårdcentralen en fast läkarkontakt, även om de inte gjort ett aktivt val av husläkare.

– Vi försöker boka patienten till samma läkare så långt som möjligt. Jag har ju bäst koll på just mina patienters bakgrund och vet till exempel vilka undersökningar som gjorts.

Utöver vårdcentralen består Centrumkliniken även av två specialistmottagningar inom gynekologi och ögonsjukvård.

– De är väldigt bra att ha i huset. Om jag har en patient som jag tycker behöver träffa en gynekolog kan hen gå till kassan för att boka en tid direkt, istället för att jag skriver en remiss, säger Alette.

Vill du välja Centrumkliniken som din vårdcentral? Fyll då i dina uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Alette har jobbat som läkare i totalt 18 år och tycker att Centrumkliniken skiljer sig från andra vårdcentralen genom att ha korta beslutsvägar och ett bra samarbete mellan de olika personalgrupperna.

– Vi har ett bra ledarskap och saker dras inte i långbänk. Vi beslutar oss, genomför och utvärderar. Det är en av de viktigaste anledningar till att jag valt att jobba på Centrumkliniken. Här ser jag att jag har möjlighet att påverka utvecklingen i positiv riktning.

Varför tycker du att man ska lista sig hos er?

– För att vi har Uppsalas bästa läkare som är noggranna och tar jobbet på allvar, och för att man får ett väldigt bra bemötande. Det är där vi börjar – med att välkomna patienterna så att de vågar prata om det som ligger dem om hjärtat.

För den som föredrar det går det även att få digital vård.

– Alla patienter kan boka videosamtal med sin läkare och även med psykolog, kurator och sjukgymnast. Då använder vi landstingets system, appen Min Hälsa.

Nu välkomnar Centrumkliniken fler Uppsalabor att lista sig hos dem. Om du vill göra det kan du fylla i formuläret nedan så skickas en blankett för listning hem till dig. Du kan också göra det genom att logga in på 1177 HÄR.

Nästa artikel