Leif, 60, drabbades av allergisk reaktion – fick snabbt hjälp på Centrumkliniken 

När Leif Eriksson, 60, drabbades av ett kraftigt lock för ena örat med tilltagande smärta vände han sig till Centrumkliniken. Tack vare att läkarna kunde konstatera att han sannolikt hade drabbats av en allergisk reaktion kunde han få rätt behandling direkt.
– Det är jag mycket tacksam för, säger Leif.

Vill du välja centrumkliniken som din vårdcentral? Fyll då i dina uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Leif Eriksson, 60, beskriver sig själv som frisk och pigg överlag. Däremot lider han av kattallergi – något som har blivit extra påtagligt efter att han flyttade ihop med sin sambo och fick hennes katt på köpet.

Att vara kattallergiker är inget ovanligt – drygt var tionde svensk är det – och för Leifs del har det mest inneburit att han känner sig lite snuvig emellanåt.

Nyligen skedde dock något han inte hade varit med om tidigare: han drabbades plötsligt av ett kraftigt lock för ena örat.

Leif trodde först att det rörde sig om någon form av öroninflammation eller vaxpropp och beslutade sig därför för att vända sig till Centrumkliniken, den vårdcentral i centrala Uppsala där han är listad.

–      Jag drabbades av en tilltagande smärta som jag inte lyckades göra något åt på egen hand, varför jag sökte hjälp på Centrumkliniken, säger han.

På Centrumkliniken konstaterades att besväret högst sannolikt orsakades av en kraftig allergisk reaktion och en mer kraftfull allergimedicin än de vanliga receptfria kunde skrivas ut.

– Det finns ju en massa receptfria allergimediciner, men det är lite av en djungel och att själv göra en medicinsk diagnos kan vara vanskligt. Jag hade dessutom aldrig gissat på att mitt öronbesvär skulle ha orsakats av min kattallergi, säger han.

Nu kan du också lista du hos Centrumkliniken! Fyll i dina uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Sedan Leif fick rätt hjälp har det blivit betydligt lättare att hantera allergin – något både han och sambon uppskattar.

– Tack vare Centrumklinikens professionella läkare fick jag rätt behandling direkt. Det är jag mycket tacksam för.

Vill du också känna att du är i trygga händer nästa gång du blir sjuk? Då kan du lista dig hos Centrumkliniken. Fyll i formuläret nedan så skickas en blankett för listning hem till dig. Du kan också göra det genom att logga in på 1177 HÄR.

Nästa artikel