Här är vårdcentralen som har fokus på personliga relationer och närhet: ”Vi tar oss tid för våra patienter”

Ett personlig bemötande är något som många svenskar uppger att de saknar när de vänder sig till vården. Men på Centrumkliniken, mitt i centrala Uppsala, står personliga relationer och närhet i fokus. 
– Vi tar oss tid att lyssna på på våra patienter och får dem att känna sig välkomna, säger verksamhetschefen Ulrika Horrsell.

Vill du välja centrumkliniken som din vårdcentral? Fyll då i din uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

På vårdcentralen Centrumkliniken är målet att ligga i framkant när det kommer till bemötandet av patienterna och verksamheten drivs med fokus på personliga relationer och närhet.

– För oss innebär det att vi ser våra patienter, tar oss tid att lyssna på dem och får dem att känna sig välkomna, säger verksamhetschefen Ulrika Horrsell.

Som patient är man till exempel alltid välkomna att höra av sig och berätta om sina besvär för en sjuksköterska. Sköterskan kan ge råd, göra en första bedömning och se till att man får en tid med den som kan ge rätt hjälp.

Centrumkliniken har satsat på att samla så stor kompetens som möjligt under ett och samma tak, för att den som söker vård inte ska behöva skickas mellan olika mottagningar med olika besvär.

På mottagningen arbetar specialister i allmänmedicin, ST läkare, specialistsjuksköterskor inom astma/KOL, diabetes- och distriktssjukvård, undersköterskor, medicinska sekreterare, receptionist, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietist, kurator och psykologer.

– Att vi har personal med kunskaper inom så många olika områden gör att vi får bättre kontinuitet och en bättre helhetssyn i vården. Vi strävar efter att hela tiden utveckla verksamheten och öka vår kompetensbredd. Det som driver oss är vår målsättning att göra det så enkelt och bra som möjligt när man vänder sig till oss.

Vill du välja centrumkliniken som din vårdcentral? Fyll då i din uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Ulrika Horrsell betonar också hur viktigt det är att alla patienter ska känna sig trygga med den vård och behandling de får.

– Det handlar oftast om att vi tar oss tid att förklara våra ordinationer och varför man ska följa dem. Vi måste vara klara och tydliga och se till att alla förstår.

Centrumkliniken ligger på Bredgränd, bara ett stenkast från resecentrum i Uppsala och ingår i samma koncern som den digitala vårdtjänsten Doktor.se.

Nu välkomnar Centrumkliniken fler Uppsalabor att lista sig hos dem. Om du vill göra det kan du fylla i formuläret nedan så skickas en blankett för listningen hem till dig. Du kan också göra det genom att logga in på 1177 HÄR.

Nästa artikel