Modern och förenklad vård på Centrumkliniken i Uppsala

Glöm opersonligt bemötande, långa telefonköer och att bollas mellan olika mottagningar.
Mitt i centrala Uppsala ligger Centrumkliniken – en modern vårdcentral som vill ändra på sådant som många svenskar känner sig missnöjda med när de söker vård.
Nu kan du välja Centrumkliniken som din vårdcentral.

Här kan du fylla i din uppgifter för att välja Centrumkliniken till sin fasta vårdcentral – det tar bara någon minut.

På Centrumkliniken i Uppsala välkomnar man nytänkande lösningar som kan göra det bättre för patienterna.

Först och främst vill Centrumkliniken göra det smidigt att söka vård, och därför kan man boka tid både online eller via telefon, det berättar verksamhetschefen Ulrika Horrsell.

– Om man har besvär kan man alltid ringa våra sjuksköterskor så att de kan göra en bedömning, ge råd och boka en tid om det behövs.

För den som föredrar det går det även att få digital vård, istället för att gå till vårdcentralen.

– Alla patienter kan boka videosamtal med sin läkare och även med psykolog, kurator och sjukgymnast. Då använder vi landstingets system, appen Min Hälsa.

Har du funderat på att byta vårdcentral? Här kan du enkelt fylla i dina uppgifter för att lista dig hos Centrumkliniken.

Något annat som många svenskar tycker är jobbigt är att skickas runt mellan olika mottagning för att få rätt hjälp. På Centrumkliniken har man därför satsat på så bred kompetens som möjligt bland personalen.

– Vi vill vara nummer ett för våra patienter. De kan ha sin husläkare, sjukgymnast och gynekolog under samma tak, säger Ulrika Horrsell.

Förutom läkare med specialistkompetens i allmänmedicin finns ST läkare, specialistsjuksköterskor inom astma/KOL, diabetes- och distriktssjukvård, undersköterskor, medicinska sekreterare, receptionist, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietist, kurator och psykologer på plats. På så vis kan man få hjälp det mesta av sin vård under ett och samma tak.

Dessutom har personalen fått särskild utbildning för att kunna ge patienterna ett så bra bemötande som möjligt. Många svenskar är nämligen inte nöjda med det mottagande som de får när de vänder sig till vården. Men det vill centrumkliniken ändra på.

– Vi vill visa våra patienter att vi ser dem och lyssnar på dem. Vi ser till att de känner sig välkomna och att de är trygga med att följa våra ordinationer.

Om du vill lista dig hos Centrumkliniken kan du  fylla i formuläret nedan så skickas en blankett för listning hem till dig. Du kan också göra det genom att logga in på 1177 HÄR.

Nästa artikel