Nytänkande vårdcentralen i Uppsala: ”Därför satsar vi på personal med spetskompetens”

 Centrumkliniken i Uppsala kan man få hjälp med de flesta av sina besvär direkt på vårdcentralen. Här har man nämligen satsat på att ha en så bred kompetens som möjligt bland personalen.
– Det gör oss till en unik vårdcentral, säger verksamhetschefen Charlotte Z Möller.

Vill du byta vårdcentral? Här kan du välja Centrumkliniken.

I nybyggda och fräscha lokaler bara ett stenkast från Uppsala resecentrum hittar man Centrumkliniken: en modern och nytänkande vårdcentral där personalen har handplockats för sin kompetens. Förutom allmänläkare finns även specialistsjuksköterskor inom astma, KOL, diabetes- och distriktssjukvård, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietist, kurator, psykologer och gynekologer på plats.
– Många upplever att de bollas runt i vården och det vill vi undvika genom att erbjuda våra patienter allt det som man ska ha inom primärvård. På det sättet är vi en unik vårdcentral, säger verksamhetschefen Charlotte Z Möller.

9000 personer har redan valt Centrumkliniken. Här kan du lista dig!

Det här gör också att personalen kan arbeta i team för att hjälpa patienterna med behandlande vård såväl som förebyggande insatser, friskvård och hälsa.
– Det ger en bättre vårdkedja med ökad kontinuitet och bättre helhetssyn. Och för patienterna blir det enklare när de kan ha sin husläkare, sjukgymnast och gynekolog under samma tak, säger Charlotte Z Möller.

Personalen har även utbildats för att kunna ge ett så bra bemötande som möjligt, och som patient är man alltid välkomna att höra av sig och berätta om sina besvär. Då kan en av sjuksköterskorna göra en första bedömning, ge råd eller en boka tid med den som kan ge rätt hjälp.
– Vi ser det som vår uppgift att ta oss tid för att lyssna på våra patienter och att lotsa dem rätt, säger Charlotte Z Möller.

Centrumkliniken ingår i samma koncern som vård-appen Doktor.se. Till appen kan man alltid vända sig om man har besvär som inte kräver ett fysiskt möte med läkare eller annan vårdpersonal.

Om du vill välja Centrumkliniken som din vårdcentral kan du enkelt göra det här.

Nästa artikel