Lotta, 50, drabbades av vanliga sjukdomen – fick hjälp hos Centrumkliniken redan samma dag  

När Lotta Andersson, 50, drabbades av bältros blev hon först skärrad. 
Men tack vare att hon var listad på Centrumkliniken kunde hon få en läkartid redan samma dag och på så sätt stilla sin oro. 
– Jag tror att det var tack vare den snabba vården som det gick så bra, säger Lotta.

Vill du också välja centrumkliniken som din vårdcentral? Fyll då i din uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Det var i vintras som trebarnsmamman och Uppsalabon Lotta Andersson, 50, plötsligt drabbades av en fruktansvärd huvudvärk. När hon upptäckte att hon även hade fått märkliga utslag i hårbotten började hon söka efter symtomen på internet.

Snabbt väcktes en oro över att hon kunde hade drabbats av den vanligt förekommande infektionssjukdomen bältros.

– Jag är inte en jätteorolig person egentligen, men jag googlade och fick fram att bältros i huvudet inte är jättebra. Det kan bli komplicerat om man inte får vård, säger hon.

Hon bestämde sig då för att vända sig till Centrumkliniken, den vårdcentral där hon och hennes familj sedan en tid tillbaka är listade.

Redan samma dag fick hon en tid för undersökning, och det visade sig att farhågorna stämde: hon hade drabbats av bältros i hårbotten.

Lotta fick antiinflammatoriska tabletter utskrivna, samt ett läkemedel som hämmar viruset. För att den typen av behandling ska ha en bra effekt bör den startas inom tre dygn efter att bältrosutslagen börjar synas, och Lotta är därför mycket tacksam över att det gick så snabbt att få en läkartid.

– Jag tror att det var tack vare den snabba vården som det gick så bra, säger hon, och hyllar samtidigt Centrumklinikens kompetenta läkare.

– Jag blev väldigt väl omhändertagen.

Nu kan du också lista dig på Centrumkliniken! Fyll i din uppgifter HÄR – det tar bara en minut!

Lotta har inte behövt besöka vårdcentralen igen sedan dess, men när hon väl blir tvungen att göra det så vet hon att hon är i trygga händer.

– Ska jag lyfta fram tre saker jag tycker är extra bra med Centrumkliniken så är det den kompetenta personalen, deras snabba service och att den ligger så centralt.

Vill du också känna att du är i trygga händer nästa gång du blir sjuk? Då kan du lista dig hos Centrumkliniken. Fyll i formuläret nedan så skickas en blankett för listningen hem till dig. Du kan också göra det genom att logga in på 1177 HÄR.

 

Nästa artikel