Utbildningsjätten med rötter från 1800-talet

Idag är de en av Sveriges största aktörer inom utbildningar och jobbmatchning – men framgångshistorien startade redan i slutet av 1800-talet.
Så här blev Iris en av Sveriges ledande utbildningsföretag.

I slutet av 1800-talet startade synskaderörelsen ett borstbinderi. Det blev ett sätt, för en grupp i utanförskap, att skapa sina egna arbetsmöjligheter. Inte nog med att medlemmarna på så sätt kunde försörja sig – det skulle även innebära att de fick en röst i samhället.

Snabbt utvecklades det som var ett borstbinderi till ett företag med flera olika erbjudanden och arbetsmöjligheter. I början av 1900-talet tog man första steget mot utbildningar, när man började utbilda kvinnor i att använda skrivmaskiner.

[aesop_content color=”#c30e2d” background=”#ffffff” height=”0px” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]EXTERN LÄNK: Ta nästa steg i karriären med Iris! Klicka här för att läsa mer om deras erbjudanden.

[/aesop_content]

Arbetar för ett inkluderande Sverige

I början av 2000-talet växte Iris utbildningsverksamhet stort och sedan dess levererar de utbildningar, stödinsatser och matchningstjänster åt Arbetsförmedlingen, en lång rad kommuner och privata företag.

I över 100 år har Iris jobbat för individens utveckling och allas rätt att delta i samhället på lika villkor. Med ett individanpassat arbetssätt strävar de efter att stötta personer till att  ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden – oavsett om det handlar om utbildning, stöd eller att coacha dem dit.

Läs mer om Iris olika arbetsområden här nedan:

Nästa artikel