Hyllade tjänsten gav Meja, 20, jobb efter studenten

Efter studenten sökte Meja många jobb på egen hand – utan resultat. Men när hon tog hjälp av Iris stöd- och matchningstjänst började jobberbjudandena trilla in.
– Det visar verkligen att Iris stöd funkar, säger Meja.

Iris kan hjälpa dig ta nästa steg till utbildning eller arbete – läs mer här!

Efter studenten från estetprogrammet 2020 hade Meja svårt att hitta jobb. Efter att ha kämpat ett par månader på egen hand, bestämde hon sig för att ta hjälp från Arbetsförmedlingen.

Via dem kom hon i kontakt med Iris tjänst Stöd och matchning – ett individanpassat stöd med personlig coachning på vägen mot ett nytt jobb. Inledningsvis bestod hjälpen av föreläsningar två gånger i veckan och hjälp att formulera cv och personligt brev.

­– Jag fick många komplimanger från företag om att mitt personliga brev var bra, och det var det inte innan Iris, säger Meja.

Meja hade dessutom kontinuerliga samtal med Lina, en av Iris personliga handledare som alla har lång erfarenhet av jobbcoachning och hjälper tusentals personer varje år.

­– Jag gillade Lina mycket, hon uppmuntrade mig och brydde sig verkligen. Jag blev väldigt motiverad att söka jobb och fick bra kontinuitet i processen, säger Meja.

Stödet från Iris gav onekligen resultat – Meja fick flera jobberbjudanden att välja mellan.

– Med all hjälp från dem så fick jag faktiskt flera av de jobb som jag sökte. Eftersom jag inte fick några alls när jag sökte själv visar det att Iris stöd funkade. Nu har jag två jobb, som värvare på Läkare Utan Gränser i Växjö och städare, säger Meja och fortsätter:

– Jag trivs med att kombinera två jobb som är väldigt olika. På båda jobben lär jag mig sådant som jag kan ha nytta av hela livet.

Iris kan hjälpa dig ta nästa steg till utbildning eller arbete – läs mer här!

Vad har du för tankar om framtiden?

– Jag är på en bra plats i livet nu med stabilt jobb. Jag är lugn men samtidigt taggad på framtiden! Om jag behöver söka jobb i framtiden vet jag ju hur man gör, säger Meja.

Nästa artikel